AK Parti Çorum Milletvekili Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt, Ramazan’ın rahmet, mağfiret ve bağışlanma ayı olduğunu, sevgi ve merhametin, yardımlaşma ve kardeşlik duygularının bu ayda büyütüldüğünü belirterek, kardeşliğin paylaşmayı gerektirdiğini söyledi.
Milletvekili Ceritoğlu Kurt, Ramazan Bayramı mesajında şöyle dedi:
“Sevgi ve merhamet ayı olan bu ayı bayramla taçlandırırken, birbirimizi daha çok sevelim. Affetmeyi yeniden öğrenelim. Bağışlamanın ne denli büyük bir erdem olduğunu insanlığa gösterelim. Kusurları, hataları örtmenin, birbirimizi daha iyi anlamanın büyük bir fazilet olduğunu unutmayalım.
Şiddet yerine sevgiyi inşa edelim. Cimrilik yerine cömertliği tercih edelim. Soframızı yoksullara açalım. Aç olanları doyuralım. Yetimlerin, öksüzlerin yüzünü güldürelim. Engelli ve yaşlılarımızla, şehit yakınları ve gazilerimizle bir arada olalım. Birlik ve beraberliğimizi güçlendirerek yarınlara umutla bakalım.
Kardeşlik hukukunu geliştirmek, yardımlaşmayı artırmak insan olmanın, inanmanın bir gereğidir. Bunu yerine getirmek bir lütuf değil görevdir. Çünkü kardeşlik paylaşmayı gerektirir. ‘Komşusu aç iken tok yatan bizden değildir’ buyuruyor Peygamber Efendimiz. Bu inançla kendi yoksullarımızı unutmayalım. Filistin’i Somali’yi, Afrika’yı, dünyanın her neresinde aç ve açık bir insan var ise onları da unutmayalım.
Bu vesileyle tüm İslam âleminin Ramazan Bayramı’nı kutluyor, ülkemize, milletimize ve tüm insanlığa barış,huzur ve esenlik getirmesini Rabbimden temenni ediyorum.
Şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnetle anıyorum.”
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim