Çorum’un önde gelen firmalarından Dalgıçlar Grubu başta inşaat, turizm ve gıda olmak üzere pek çok farklı alanda faaliyetlerini sürdürüyor.
Dalgıçlar Grubu son olarak Hitit Üniversitesi Kuzey Kampus yapımını üstlenerek dikkat çekti.
Gruba bağlı en büyük yatırımlardan biri de temelleri 1989 yılında atılan ve 1998’den bu yana profesyonel olarak faaliyetlerine devam eden Eren Gıda bünyesindeki Dalgıçlar Çiftliği…
Cemilbey Yolu’nda yaklaşık 34 dönüm arazi üzerine kurulan ve şu an 800’ü aşkın simental ırkı ineğin bulunduğu Dalgıçlar Çiftliği, Türkiye’nin bu alandaki sayılı çiftlikleri arasında yerini aldı.
2014 yılında dikey büyümeye giderek, Eren Gıda bünyesinde bir de süt ve süt ürünleri işleme tesisi kuran Dalgıçlar, kendi çiftliğindeki ineklerden elde ettiği sütleri, bu yeni tesiste işlemeye başladı.
Organize Sanayi Bölgesi’nde 14,5 dönümlük bir alana kurulu olan Dalgıçlar Çiftliği Süt ve Süt Ürünleri İşleme Tesisi’nin 4 bin metre karelik kapalı üretim bölümü bulunuyor.



Tesis Genel Müdürü Direnç Dalgıç, 2011 Kasım ayından itibaren yaklaşık 2,5 yıl boyunca ön hazırlık yaptıklarını ve fizibilite çalışmalarının ardından Mayıs 2014’te süt işlemeye başladıklarını söyledi.
Gıda sektörünün büyük bir titizlik gerektirdiğini anımsatan Direnç Dalgıç, temel prensiplerinin; kendi sofralarına koyamayacakları ürünleri, insanlara sunmamak olduğunu vurguladı.
Yaklaşık 10 milyon liraya mâl olan tesisin en son teknolojiye sahip cihazlarla donatıldığını anlatan genç girişimci, hijyen konusunda son derece özen gösterdiklerinin altını çizdi.
İnsanlara kaliteli, sağlıklı, besin değeri yüksek ve leziz ürünler sunmak amacıyla çalıştıklarını kaydeden Direnç Dalgıç, “süt” olayına başlamalarının altında yatan asıl nedenin de bu düşünce olduğunu şu şekilde aktardı:
“Kardeşim (Güvenç Dalgıç) dünyaya gelince babam (Ali Dalgıç), O’na taze ve sağlıklı süt içirmek üzere çaba içine girdi. Bir takım ‘kaygı’ ve ‘arayış’ nedeniyle babam, amcalarımla birlikte bir inek çiftliği kurmaya karar verdi. Böylece Cemilbey Yolu’nda 34 dönüm arazi üzerine Dalgıçlar Çiftliği kuruldu. İşe ilk olarak Almanya’dan getirilen 120 adet gebe düve ile başladık. 1998’den itibaren giderek profesyonelleşen Dalgıçlar Çiftliği’nde bugün 800’den fazla simental ırkı inek bulunuyor. Simental ırkının en önemli özelliği, yağ ve protein oranları açısından diğer büyükbaş ırklara göre zengin olmasıdır. Bugün Dalgıçlar Çiftliği, mevcut hayvan varlığı ile ülkemizin sayılı simental çiftliklerinden biri durumundadır.”



(Recep SERBES) 
Editör: TE Bilisim