Çorum Belediyesi ile kardeş şehir olan Tunus’un Beja şehri yetkilileri, Çorum’daki incelemelerini sürdürüyor. Beja Belediye Başkanı Ahlem Arfoui ve beraberindeki teknik heyet, Çorum’u çok beğendiklerini ve Çorum Belediyesi’nin yaptığı çalışmalara hayran kaldıklarını belirttiler.
Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Yabacıoğlu ile birlikte belediye kurumlarını gezen heyet, belediye birimlerinin işleyişi ve çalışma prensipleri hakkında bilgiler aldı. Park Bahçeler Müdürlüğü, İtfaiye Müdürlüğü, su arıtma tesisi, Veteriner İşleri Müdürlüğü, Fen İşleri Müdürlüğü Şantiyesi ve bazı parkları gezen Beja heyeti, Çorum Belediyesi’nin sahip olduğu imkânların kendilerini çok etkilediğini belirterek “Kardeş belediyemiz olan Çorum’un bu kadar imkana sahip olması çok güzel. Neredeyse bütün işlerinizi kendi imkanlarınızla hallediyorsunuz. Sahip olduğunuz imkanlar ve tecrübenizi bizimle paylaşırsanız Beja’da da bu tür güzel işler yaparız.” diye konuştu.
Kardeş şehir olmanın işbirliği yapmayı gerektirdiğini ifade eden Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Yabacıoğlu da, “Beja ile ortak çalışmalar yapmak istiyoruz. Elimizden gelen desteği vermeye gayret edeceğiz.” dedi.








(Haber Merkezi)
 
Editör: TE Bilisim