Programa CHP İstanbul Milletvekili Turan Aydoğan, CHP Bakırköy ve Bahçelievler, DSP Avcılar İlçe örgütleri ile bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin yanı sıra çok sayıda sanatsever katıldı.

Ünlü tiyatro oyuncusu Göksal Kortay ile THM Sanatçısı Ekrem Ataer’in de sürpriz yaparak programa katılmaları geceye ayrı bir renk kattı.

Katılımcıların, Anadolu’daki köy okullarına gönderilmek üzere okunmuş birer kitapla geldikleri gecenin açış konuşmasını Kardelen Şiir ve Müzik Grubu Kurucusu Yusuf Ziya Leblebici yaptı.

Kapitalist sistemin popüler kültürü besleyerek, halkı kendi kültür ve sanatından uzaklaştırmaya çalıştığını vurgulayan Leblebici, “Sanatçı, iktidarda kendi partisi de olsa, kültür ve sanat adına muhalif duruşunu korumalıdır. Toplum olarak hepimiz sanatın bir ucundan tutsak, şikâyet edeceğimiz hiç bir sistem olmaz. Çünkü sanat yapan, sanatı seven insanlardan kimseye zarar gelmez. Onlar barışı ve hakkı savunan insanlardır.” dedi.

THM Sanatçısı Yağmur Yalçın ile birlikte sunuculuğu da üstlenen Yusuf Ziya Leblebici, okuduğu şiirlerle beğeni topladı. Yağmur Yalçın’ın konserinin ardından Şair Sefer Kocakaya da şiirlerini okuduktan sonra ödül törenine geçildi.

Cici Kızlar Grubu’yla adını duyuran Bilgen Bengü, ödülünü almadan birkaç eser seslendirdi. Ödülünü İstanbul Milletvekili Av. Turan Aydoğan’ın elinden alan sanatçı, Yaşayan Değerlerimiz ödülünün kendisini çok sevindirdiğini ve onurlandırdığını söyledi.

Ünlü tiyatrocu Suna Keskin ise Yaşayan Değerlerimiz projesinin birçok sanatçı için çok önemli olduğunu ve hatırlanmalarının kendilerini çok duygulandırdığını belirtti. Suna Keskin’in ödülünü ise THM Sanatçısı Ekrem Ataer takdim etti.

Spiker, seslendirme sanatçısı ve oyuncu Müge Oruçkaptan, seslendirdiği Taş Devri’nden Wilma Çakmaktaş’ın sesiyle sahneye çıkması izleyicileri şaşırttı. Oruçkaptan’ın ödülünü Bakırköy Belediyesi Başkan Danışmanı Mehmet Akyüz verdi.

Onur ödüllerine layık görülen Ressam Candan Uluğ’un ödülünü THM sanatçısı Ali Kocakaya, Türkolog Ece Ataer’e Aşık Sinem Bacı, Bakırköylü Sanatçılar Derneği’ne ise ünlü tiyatro oyuncusu Göksal Kortay verdi.

Program, tüm izleyicilerin ellerindeki Türk bayraklarıyla İzmir Marşı’nı coşkulu bir şekilde seslendirmesiyle sona erdi.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim