Geçtiğimiz Mart ayında hayatını kaybeden Halk müziğinin usta sanatçısı Emre Saltık adına düzenlenecek gecede sanatçının ailesine plaket verilirken, arkadaşları tarafından da dinleti sunulacak.

İstanbul Büyükçekmece’de bulunan Atatürk Kültür Merkezi’nde saat 19.00’da koktely ile başlayacak olan “Yaşayan Değerlerimiz” gecesi yine şarkı ve şiir şölenine dönüşecek.

Sanatının yanında özel yaşamlarıyla da topluma örnek olan sanatçıları halkla buluşturan Kardelen Şiir ve Müzik Grubu bu gecesinde de Recep Aktuğ ile Defne Yalnız’a ödül verecek.

Gecede ayrıca Büyükçekmece Belediyesi, Mimar Sinan Musiki Derneği, Yön Radyo, Yağmur Yalçın, Şara Eylem Calp, Sefer Kocakaya, Gülfer C. Güreş, Bedrettin Güreş, Mert Fırat ve Eslem Sülün’e Onur ödülleri dağıtılacak.

Kardelen Şiir ve Müzik Grubu Kurucusu Yusuf Ziya Leblebici, “Yaşayan Değerlerimiz” programına izleyici olarak katılacak konuklardan okunmuş birer kitap istediklerini belirterek, “giriş” için kullanılacak bu kitapların Anadolu’da bir köy okuluna bağışlanacağını vurguladı.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim