Sürekli okurlarımız anımsayacaklardır; ÇORUM HABER, 1987’deki “Şeker Fabrikası” ve 1992’deki “Üniversite” kampanyalarından sonra 1995’te yine büyük bir kampanya başlatmıştı: Bölünmüş yol kampanyası…
Dönemin Bayındırlık Bakanı, bizzat Mehmet Yolyapar tarafından ikna edilerek “Çorum Şehir Geçişi” o yıl bitmeden ihaleye çıkarıldı. Sonraki dönemde ise, Vali Atıl Üzelgün’ün girişimleri sonucu, Dünya Bankası’nın “iyileştirme” için sağladığı kaynak “bölünmüş yol” için kullanılarak Çorum-Sungurlu ve Sungurlu-Delice arası yapıldı. Yine 2000’li yıllara girilirken, Çorum-Samsun yolunun yapımına da başlanmıştı.
Bu yatırımlar, Karayolları Genel Müdürlüğü’nün yatırımları…Karayolları Samsun Bölge Müdürlüğü ise, Çorum’daki alt geçit-üst geçit, kavşak düzenlemesi, bakım-onarım gibi çalışmalar için daima en ucuz projeleri seçti. ÇORUM HABER günlerce, “Yapmayın, etmeyin, daha bittiği anda bunu nasıl yıkalım diye düşünmek zorunda kalacaksınız!” şeklinde uyarılarda bulunduğu halde, Çevreyolu üzerindeki Osmancık Köprüsü denen hilkat garibesi, adeta “inadına” oraya dikildi.
Kırkdilim yolu genişletildiğinde de ÇORUM HABER uyarı görevini yaptı; heyelanın önlenmesi için, tıraşlanmış olan kayalara çelik hasır döşenmesi gerektiğini defalarca yazdı. Dinleyen olmadı. Şimdi, yola sürekli olarak kaya düşüyor, yol sık sık trafiğe kapanıyor.
ÇORUM HABER, şunu da defalarca yazdı: Bölge olarak Ankara’ya bağlı olduğumuz yatırımcı kamu kuruluşlarından sıkıntı görmüyoruz, çünkü “Başkent” adil davranıyor. Ama, Karayolları Samsun Bölge Müdürlüğü, ödeneklerin kullanımında doğal olarak Samsun’a öncelik veriyor; Çorum içinse “ucuz” projeleri tercih ediyor.
Özet olarak, ÇORUM HABER uyarılarında hep haklı çıkıyor, ama bundan asla mutluluk duymuyor. Çünkü, ÇORUM HABER haklı çıktığında hep Çorum kaybetmiş oluyor.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim