Karayolları Bölge Müdürü Kerem Keskin, Karayolları olarak 2017 yılı içerisinde Çorum’da bölünmüş yol çalışmalarına 51 milyon lira harcama yapıldığını hedef harcamanın ise 109 milyon lira olduğunu kaydetti.

Karayolları Bölge Müdürlüğü olarak Çorum sınırları içinde devam eden 9 projeleri bulunduğunu 3 tanesinin ihale aşamasında 6 tanesinin ise kesin hesap aşamasında olmak üzere toplamda 18 iş bulunduğunu söyleyen Keskin, toplam proje tutarının 1.723 milyon lira olduğunu 2016 yılı sonuna kadar yapılan harcamanın ise 457 milyon lira olacağını anlattı.

ÇORUM-OSMANCIK YOLU İHALE AŞAMASINDA

Karayolları Bölge Müdürü Kerem Keskin, Çorum-Osmancık arası yol yapımında kamulaştırma sorunları yaşadıklarını ancak bu sorunların sıkıntı yaratacak düzeyde olmadığını dile getirdi. Yolun 3-4 kilometrelik kısmının yıl içinde ulaşıma açılmasını planladıklarını belirten Keskin, gelecek yıl ise varyantı da trafiğe açacaklarını söyledi. Çalışma yapılan kısmın 8 kilometre uzunluğunda olduğunu, bu yolda 3 tünel bulunacağını ve tünellerin uzunluğunun 4150 metre olacağını belirten Karayolları Bölge Müdürü Kerem Keskin, ödenek kısmının çözüme kavuşmasının ardından yıl içerisinde ihalenin yapılacağını söyledi.

Vali Necmeddin Kılıç ise, Kırkdilim’in bir daha gündeme gelmeyecek şekilde çözüme kavuşturulacağını ve gelecek kuşaklara hediye edileceğini vurguladı. Yolun tamamlanmasının ardından İstanbul ulaşımının daha yakın olacağını ve bu açıdan trafik akışının artmasının beklendiğini anlatan Vali Kılıç, “Medeniyet demek yol demek. Sanayi devrimi de ulaşımdaki ilerleme sayesinde olmuştur. Karayollarının yapacağı tüm çalışmalara destek vereceğiz. Zamanı iyi kullanma mecburiyetimiz var. devlet adına hızlı hareket edeceğiz” dedi.

(Erkan BAYATLI)

Editör: TE Bilisim