Çorum'da birçok ilçe ile şehir merkezi arasındaki bağlantıyı sağlayan Kırkdilim Geçidi'nde meydana gelen heyelanlar sürücüleri tedirgin ediyor.

Çorum- Lâçin karayolu Kırkdilim geçidi 2008 yılında başlayan çalışmalarla 30 milyon TL’ye 3 şeritli yapılıp 8 Ağustos 2011 tarihinde yeniden hizmete açılmıştı.

KIRKDİLİM’DE KAYA PARÇALARI DÜŞÜYOR!

Çorum’un aynı zamanda İstanbul bağlantısını sağlayan Kırkdilim Geçidi'nde düşen kaya parçaları nedeniyle sürücüler yine zor anlar yaşıyor.

Toprak kayması devam eden yolda kısa bir süre önce 3,7 milyon TL’ye bakım ve onarım çalışmaları yapılmış, düşen kaya parçaları temizlenirken yolun bir bölümü çelik kafes tel ve duvarlarla örülmüştü.

Bölgede yaşayan vatandaşlar, yola sık sık büyük kaya parçalarının düştüğünü ve bunun trafik güvenliğini tehlikeye düşürdüğünü ifade ediyor.

ALTERNATİF YOL İÇİN ÇAĞRI VAR

Karayolları 7. Bölge Müdürü Kenan Keskin, geçtiğimiz günlerde Kırkdilim’in geleceği hakkında açıklamalarda bulunurken “4 km uzunluğunda bir tünelle bölgeden geçmeye karar verdik. Tünelin projesini 2 ayda bitirip ihalesini yapacağız. İnşaat devam ederken Kırkdilim yolu bir taraftan açık olacak ve trafik aksamayacak” demişti. Bölgede yaşayan vatandaşlardan ise alternatif yol çağrısı geldi.

YOL KISALIR KAZA AZALIR

Çorum-Osmancık yolu çıkışındaki Sarmaşa Köyü’nden başlayarak Osmaniye, Harmancık ve Gözübükler Köyü üzerindeki düz araziden Kırkdilim’e alternatif bir yol oluşturulabileceğini ifade eden bölge sakinleri, bunun hem daha az maliyetli, hem de yıllarca sorunsuz kullanılabilecek bir yol güzergâhı olabileceğine dikkat çekiyor.

ANITSAL MEZAR TURİZME AÇILIR

Yine alternatif yol sayesinde Laçin’deki Kapılıkaya Anıtsal Kaya Mezarının turizme kazandırılabileceğine işaret eden vatandaşlar, Kırkdilim’e yapılacak yeni tünel ile alternatif yol maliyetinin hemen hemen aynı olacağını görüşünü savunuyor.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim