TRT Avaz kanalında yayına girecek olan gezi ve belgesel programı Karavan, Çorum’da çekimler yaptı.
Türkiye’de bugüne kadar alışılagelmiş gezi programlarının dışında farklı bir formata sahip olan Karavan, 4 kişilik bir ailenin karavanla yaptıkları seyahat ve gözlemleri izleyicilere aktaracak.
Geçtiğimiz Perşembe günü Çorum’a gelen Karavan Ailesi, program yapımcısı Dilek Mehtap Yüce, eşi ve aynı zamanda program yönetmeni Niyazi Yüce, iki çocukları Ecem ve Buse’nin yanı sıra kameramanlar Can Ünver ve Canberk Tuncer’den oluşuyor.
Çorum’da bakırcılar arastası, leblebi imalatı, geleneksel çocuk oyunları ve yöresel halk oyunlarını kayda alan Karavan ekibi, geç saatlere kadar süren çekimlerini Hanoğlu Konağı’nda tamamladı.
Yönetmen Niyazi Yüce, programlarının “kuzu yeme” ya da “mangal ziyafeti” üzerine kurulu bir tanıtım programı olmadığını belirterek, “Biz gezdiğimiz şehirlerin tarihi ve kültürel dokusunu, geleneksel değerlerini ön plâna çıkarma gayretindeyiz. Karavanla seyahat eden bir gezgin aile olarak pek çok çekimimiz spontane gelişiyor. Yaklaşık 1 ay içerisinde TRT Avaz kanalında yayına girecek Karavan programını herkesin ilgi ve merakla takip edeceğini umuyoruz. Buradaki çekimlerimiz sırasında bize kucak açan sevgili Çorum halkı, ekranlarda da lütfen Karavan’ın peşinde olsun.” diye konuştu.


Arkadaşımız Recep Serbes yıllar sonra kadim dostları Niyazi-Mehtap Yüce çifti ve çocukları Ecem (Sağda)
ve Buse ile bir araya gelerek, özlem giderme fırsatı buldu.
(Recep SERBES)
Editör: TE Bilisim