Çorum’da otomotiv sektörünün gözde firmalarından ve bünyesinde Peugeot, Fiat, Honda ve Hyundai markalarını barındıran Karataş Otomotiv tarafından Çorum Şehit Aileleri ve Vazife Malülleri Derneği Başkanı Sadık Demirkol ve beraberindeki dernek yönetici ile üyelerine yönelik tanıtım düzenlendi.
Şehit Aileleri ve Vazife Malülleri Derneği’nin talebi uyarınca Karataş Otomotiv Fiat Satış Müdürü Abdullah Çoban ve ekibi tarafından organize edilen tanıtım etkinliğine katılan şehit aileleri ve dernek üyelerine hem ÖTV’siz araç imkanı hakkında bilgi verildi hem de Karataşlar Otomotiv bünyesindeki Peugeot, Fiat, Honda ve Hyundai shovroomları gezdirilerek araçlar hakkında bilgilendirme yapıldı.
Karataşlar Otomotiv Genel Müdürü Özcan Erişen, Fiat Satış Müdürü Abdullah Çoban, Peugeot Satış Müdürü Ufuk Özdemir, Honda Satış Müdürü Fatma Kınacı ve Hyundai Satış Müdürü İbrahim Saçmacı ile görüşen Şehit Aileleri ve Vazife Malülleri Derneği yönetici ve üyeleri ayrıca kanun hakkında da kendilerine yapılan sunumu izledi.
Şehit eş veya çocukları, şehidin eş ve çocuğunun bulunmaması halinde ise anne veya babası ÖTV ödemeksizin araç alabilmesine imkan tanıyan kanunun yürürlüğe girdiğini söyleyen Çoban, bu kapsamda harp ve vazife malulü şehidin aile üyelerinden birinin bir defaya mahsus ÖTV’siz araç alabileceğini, 1600 cc motor hacmine kadar olan otomobiller için bu kanunun geçerli olacağını, gstisnadan yararlanacak kişilerin kendilerine Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği, SGK’dan alacakları “Malullük Durum Belgesi” ve noterden diğer hak sahiplerinin feragatini içeren feragat belgesi ile başvurmalarının yeterli olacağını söyledi.
Devletin şehit aileleri ve yakınlarına sunduğu bu imkanın ÖTV’yi kapsadığını ancak Fiat olarak özellikle araçlarını bayi karı olmadan satacaklarını da belirten Çoban, “Şehit yakınları bu kapsamda otomobillerini bize geliş fiyatı üzerinden KDV ile plaka ücretlerini ödeyerek sahip olabilecekler. Devletimiz sizlere güzel bir jestte bulunmuş ve biz de Karataşlar Otomotiv olarak söz veriyoruz. Fiat model araçları sizlere bayi karı almadan vereceğiz. Ayrıca grubumuzdaki diğer markalarda da sizlere önemli kolaylıklar sağlayacağız” diye konuştu.
ÖTV istisnasından yararlanan kişiler aldıkları aracı 5 yıl içinde satamayacaklarını hatırlatan Çoban, satmaları halinde ya da veraset yoluyla varislere intikal etmesi halinde muaf oldukları ÖTV'nin ödeneceğini ve kişilerin 5 yıl sonunda bu aracı elde çıkararak yenilemeleri halinde de aynı haklarının devam edeceğini sözlerine ekledi.
Çorum Şehit Aileleri ve Vazife Malülleri Derneği Başkanı Sadık Demirkol ile beraberindeki heyet de Karataşlar Otomotiv’e kendilerine hazırladıkları bilgilendirme ve gösterilen yakın ilgi için teşekkürlerini ilettiler.




(Volkan SINAYUÇ)
Editör: TE Bilisim