Belediye tarafından yapılan açıklamada Çorumluların özellikle sıcak yaz günlerinde daha rahat ve sağlıklı bir yaşantı sürdürebilmesi için sinek ve haşereyle mücadele çalışmalarının erken başladığı, çalışmalar kapsamında ilk olarak Karapürçek’teki çöp döküm sahası ile Atıksu Arıtma Tesisi’nin ilaçlandığı bildirildi.
Önümüzdeki günlerde gübrelikler, dere kenarları, çöp konteynırları gibi sinek üremesine elverişli ortamların ilaçlanacağını belirten Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan, mücavir alan sınırları içerisinde haşere ve sinekle mücadele ekiplerinin 10 adet sırt atomizeri ile 37 bölge, 2 adet araç üstü ULV araç motoru ile 15 bölge ve 1 adet traktör arkası holder ile 6 bölgede ilaçlama çalışmalarını devam ettirdiğini vurguladı.
İlkbahar ile birlikte havaların ısınacağını, sıcaklıkların da sinek popülasyonunu artıracağına dikkat çeken Candan, “Yaz aylarında sıkıntı yaşamamak için sinek ve haşereyi daha larva döneminde bertaraf ediyoruz. Belediyemize bağlı tüm mahalle ve mücavir alanlarda dere kenarları, fosseptik kuyuları, rögarlar, kanallar ve kamuya açık her yer ilaçlanacak” dedi.
Haşereyle mücadele ve temizlik çalışmalarında Çorumlulara da önemli görevler düştüğünü söyleyen Candan, çöplerin gelişigüzel atılmaması gerektiğini kaydetti.



Editör: TE Bilisim