Başkent Ankara dahil 21 ilin valisinin görevden alındığı, 39 ile ise yeni vali ataması yapıldığı kararname ile Sakarya Valiliği görevini yürüten hemşehrimiz İrfan Balkanlıoğlu görevinden alınarak mülkiye başmüfettişi olarak görevlendirildi. Kararnamede Çorumlu Bingöl Valisi hemşehrimiz Ali Mantı Aksaray Valiliği görevine atanırken, Konya Valisi hemşehrimiz Yakup Canbolat ise Bursa Valiliği’ne getirildi.

Ayrıca geçmiş yıllarda Çorum’da vali yardımcısı olarak görev yapan Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, hemşehrimiz İrfan Balkanlıoğlu’ndan boşalan Sakarya Valiliği görevine getirilirken, Çorum’dan evli eski Dodurga Kaymakamı Çankaya Kaymakamı Kadir Çakır Yozgat Valiliği’ne; eski Sungurlu İstanbul Esenler Kaymakamı Hulusi Şahin Batman Valiliği’ne, eski Kargı Kaymakamı Gaziosmanpaşa Kaymakamı Oktay Çağatay Bitlis Valiliği’ne; eski Kargı Kaymakamı Tokat Valisi Ömer Toraman ise Kütahya Valiliği’ne atandı.

ÇORUMGAZ A.Ş. Genel Müdürü Kasım Kahraman’ın kayınbiraderi olan İçişleri Bakanlığı Mülga Dernekler Dairesi Başkanı Yılmaz Doruk’un Artvin Valiliği’ne atandığı kararnamede Çorum Osmancıklı hemşehrilerimiz Mardin Valisi Mustafa Yaman, Osmancıklı Kırşehir Valisi İbrahim Akın ve Bayatlı Iğdır Valisi Enver Ünlü yerlerini korudular. Kararname sonunda 6 olan Çorumlu Vali sayısı 5’ü düşmüş oldu.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim