Koronavirüsle mücadele kapsamında kurulan Mahalle Denetim Ekipleri ve İş Yeri Denetim Ekipleri, denetimlerine devam ediyor.

Konu hakkında Çorum Valiliğinden yapılan açıklama şu şekilde:

Çorum Valiliği İl Salgın Denetim Merkezi bünyesinde faaliyet gösteren Mahalle Denetim Ekipleri ve İş Yeri Denetim Ekiplerimizin çalışmaları hız kesmeden devam etmektedir.

​19 Eylül 2020 tarihi itibarıyla ilimiz merkez ve ilçelerine 622 ihbar gelmiş olup 574 ihbar için gerekli işlemler yapılmış, 48 ihbar ise asılsız ya da mükerrer çıkmıştır.

İlimiz merkez ve ilçelerinde bir hafta içerisinde 20.822 kişi ve 16.346 işyeri gerek gelen ihbarlar neticesinde gerekse Valiliğimiz denetim ekiplerince res’en denetlenmiş, gerekli uyarılar yapılmış ve kurallara uymayan 71 kişiye ise ceza işlemi uygulanmak üzere denetim ekiplerince tutulan tutanaklar İl Hıfzıssıhha Kuruluna gönderilmiştir. Maske, temizlik ve mesafe kurallarını ihlal eden 4.651 işyeri ve kişiler için ise birinci ihlal uyarısı yapılmıştır.​

Ayrıca Mahalle Denetim Ekiplerimizce evlerinde karantinada olmaları gerekirken izolasyon kurallarına aykırı hareket eden 3 şahıs karantina sürelerini tamamlamak üzere izolasyon yurduna yerleştirilmiştir.

Toplum sağlımızın korunması adına denetimlerimiz artarak devam edecek olup mağduriyet yaşanmaması adına tüm halkımızın kurallara ve tedbirlere harfiyen uyması bu mücadeleyi başarı ile sürdürmemiz açısından büyük önem arz etmektedir.” (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim