Vatandaşları alınan tedbirlere uymaları konusunda uyaran Vali Çiftçi, mahalle ekiplerinin denetimlere başladığını ve tedbirlere uymayan vatandaşlara 3150 lira para cezası uygulanacağını anlattı.

Onkoloji hastanesinin inşaatının başladığını ve kısa sürede tamamlanmasını umduklarını söyleyen Vali Çiftçi, bina tamamlandığında hastaların ve yakınlarının ana binaya hiç uğramadan tüm işlemlerini bu binada yapabileceklerini kaydetti.

Türkiye ve Çorum’un sağlık alanında hem altyapı hem personel açısından çok güzel gelişmeler kaydettiğini dile getiren Vali Çiftçi, 2000 yılında Çorum’da toplam 186 uzman hekim varken 2018 yılı itibariyle 378 uzman hekime ulaşıldığını, yine 2000 yılında 555 sağlık memuru sayısının 2018 yılı itibariyle 1334 sağlık memuru, 724 hemşire sayısının ise 1397’ye ulaştığını kaydetti.

Vali Çiftçi, “Ölüm sebeplerine bakıldığında 2009 yılında iyi huylu ve kötü huylu tümörlerden dolayı vefat sayısı 460 iken 10 yıl sonra 2019 yılında bu sayı 655 olmuştur. İnşallah Onkoloji Hastanesi’nin hizmete girmesiyle bu sayı daha da düşecektir.

İlimizde korona sayıları her geçen gün artmaya devam ediyor. Vatandaşlarımızdan kurallara uymalarını istiyoruz. Tedbirlere uymanın bin kul hakkı sorunu olduğunu akıldan çıkarmayalım. Düğün salonlarında yapamadığımız nişan, kına gibi etkinlikleri, cafe, lokanta gibi yerlere kaydırıp hem kendimizin hem sevdiklerimizin hayatını riske atmayalım.

Evde izolasyona, karantinaya aldığımız vatandaşlarımız lütfen dışarıya çıkmasınlar, hiçbir şey yokmuş gibi davranmasınlar.

Mahalle denetim ekiplerimiz denetimlere başladı, ayrıca kolluk kuvvetlerimiz yolda kontrollerde evde karantinada olması gerekenleri trafikte yolda tespit ediyor. Bu kişilere Umumi Hıfzısıhha Kanunu’na muhalefetten 3150 lira para cezası uyguluyoruz.

Emniyet Müdürümüzün Beyanına göre geçen sızan listeden 4 kişi, işyerinde çalışmaya devam ediyor. Listeleri kontrol edince evde olmaları gereken kişiler işyerinde çalışıyor. Bu kişiler serviste, yemekhanede, iş ortamında başkaları ile beraber yakın temastalar” dedi. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim