Çorum’da hava, ancak 07.30 civarında aydınlanıyor. Bu, Batı Anadolu’da 08.00’i buluyor. Dolayısıyla, “karanlıkta eğitim” ve “karanlıkta işbaşı” büyük tepkilere neden oluyor. Özellikle sosyal medya, adeta “yıkılıyor”. “Saatler geri alınsın” kampanyasına katılım, çığ gibi büyüyor.

Bu yıl kış saati uygulamasına geçilmedi, yaz saatine devam ediliyor.

Saatlerin bir saat geri alınmaması, öğrencilerin ve çalışanların karanlıkta, ezan vakti yollara düşmelerine neden oluyor.

Bu duruma, Türkiye’nin her yanında olduğu gibi Çorum’da da büyük tepki gösteriliyor.

Dile getirilen tepkilere göre, okula yürüyerek gidenler köpeklerden ve tinercilerden korkuyor, servisle gidenler açısından ise “sabahın köründe” kaza riski bir hayli fazla.

Yaz saatinin kalıcı hale gelmesi sebebiyle hava henüz aydınlanmadan, alacakaranlıkta yollara düşen çalışanların ve öğrencinin tepkisi sosyal medyayı adeta sallıyor.

"Saatler yeniden geri alınsın" başlığı altında açılan imza kampanyası, hemen 40 bin imzaya ulaştı.

  Önceki yıllarda Ekim ayı sonunda sonunda yaz saati uygulaması sona eriyor, saatler bir saat geri alınıyordu. Ancak bu yıl hükümet yaz saati uygulamasını tüm yıla yayarak kış saati uygulamasını kaldırdı. Günlerin de kısalmasıyla saatler geri alınmadığı için öğrenciler kelimenin tam anlamıyla zifiri karanlıkta evden çıkıyorlar.

Aynı sıkıntı, erken saatte işe başlayan çalışanlar iç in de geçerli.

Ama, asıl gürültü çocukları için kaygılanan öğrenci velilerinden kopuyor.

Özetle “karanlıkta eğitim” ülkenin en önemli sorunlarından biri haline geldi.

Batı illerinde ikinci derse kadar gün aydınlanmıyor. Dolayısıyla lambaların ışığında ders yapılıyor. Çoğu öğrenciler uyukladığı için derslerden verim de alınamıyor.

Veliler ise, çocuklarını karanlıkta sokağa bırakamadıkları için kendileri okula götürmek zorunda kalıyorlar.

(Haber Merkezi) 

Editör: TE Bilisim