CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun konvoyuna düzenlenen saldırı ile ilgili olarak konuşan Köse, terör örgütlerinin arkasında büyük devletlerin istihbaratlarının bulunduğunu belirterek, “Siz içerde sağlam bir demokrasiyi tesis etmezseniz, dışarda da dostça ilişkilerden uzak durursanız, emperyalist ülkeler de içeride kullanabilecekleri maşaları rahatça bulabilir” dedi.
Büyük devletlerin yeni bir Ortadoğu haritası ve yeni bir kâr paylaşımının peşinde olduğunu kaydeden Milletvekili Köse, “Bu hesaplarını gerçekleştirebilmek için bu coğrafyadaki en güçlü devlet olan Türkiye’yi kaosa sürüklemek istiyorlar” şeklinde konuştu.
Terörle mücadelede hükümetle işbirliklerinin devam edeceğini ancak hükümetin yaptığı yanlışların hesabının da mutlaka bağımsız mahkemeler önünde vermesi gerektiğini ifade eden Köse, CHP’nin üniter ve laik devlet yapısından, birinci sınıf demokrasiden, özgürlükten ve eşitlikten asla vazgeçmeyeceğini dile getirdi.
CHP’nin bu tür saldırılara alışkın olduğunu, bunun örneklerinin tarihte de sıkça yaşandığını belirten Köse, “Geçmişte İsmet Paşa’ya da, Ecevit’e de saldırılar yapıldı. CHP’nin varlığından rahatsızlık duyuyorlar. Hiçbir terör saldırısı bizi yolumuzdan asla alıkoyamayacak. İnsan hak ve özgürlükleri, laiklik ve tam bağımsız bir Türkiye için çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi. (Taner ŞİMŞEK)
Editör: TE Bilisim