Türkiye Esnaf Ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, kredi derecelendirme kuruluşlarının ülkemiz üzerine oynamaya çalıştıkları ekonomik algı operasyonlarının boşa çıktığını söyledi.

Palandöken, “Not indirimi tutmadı.Dolar değer kaybediyor, yabancı yatırımcı kaçmıyor, borsa yükseliyor. Karanlık ellerin Türkiye’yi karşı başlattıkları ekonomik savaş başarılı olmadı” dedi.

Son olarak da Fitch ve S&P adlı kuruluşların son bir atağa kalktığını vurgulayan Bendevi Palandöken, “Hamleleri başarısız kaldıkça çığırından çıkan sözde uluslararası ekonomik kuruluşlar, Türkiye ile ilgili ekonomik verilerden, kurallardan uzak kararlar almaya devam ettiler. Moody's Türkiye’nin notunu yatırım yapılabilir seviyenin altına düşürerek başladı. Onu Standard&Poor's aldığı negatif not kararıyla takip etti. Son olarak da Fitch, not düşürüp görünümü ise durağana çevirdi” diye konuştu.

Bu atakla, Türkiye’nin yatırım yapılabilir seviyenin altına düşürülmeye çalışıldığını ve amaçlarının para akışını engellemek olduğunu söyleyen Palandöken, “Ama başaramadılar. Ekonomik verilerimizin güçlü olması operasyonları tersine çevirdi. Türkiye, milyar dolarlık yatırımları almayı sürdürüyor. Yabancı yatırımcılar da her fırsatta Türkiye’nin geleceğine güvendiklerini açıklıyorlar” şeklinde konuştu.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim