Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, 25 metre genişliğindeki yolda altyapı, kaldırım ve asfalt çalışmalarının tamamlandığını, uzun bir süreden beri devam eden ve kamuoyunda “yeşil ev” olarak bilinen yapının da malikleriyle mahkeme yoluyla anlaştıklarını ve Karakeçili yolunun açılmasındaki büyük bir engelin daha ortadan kaldırılacağını vurguladı. Yolun ortasında kalan yeşil evin en kısa sürede yıkılacağını ifade eden Başkan Aşgın, “Sayın Cumhurbaşkanımızla birlikte AK Parti hükümetleri zamanında ülkemizin dört bir yanı duble yollarla ve otoyollarla örüldü. Bizler de Çorum'umuza yakışır yollar yapmak için çalışıyoruz. Yapacağımız çalışmalarımızla ilgili projelerimizi tüm hızıyla sürdürüyoruz. Göreve geldiğimizde yolun, çamur ve su birikintilerinden kurtulması için büyük bir hızla asfalt çalışmalarını tamamladık. Gazi Caddesi bağlantı güzergâhındaki küçük parkı yıktık ve yolun Gazi Caddesi ile bağlantısını sağladık. Şehir içi trafiğini büyük ölçüde rahatlatacak olan Fatih Caddesi ile Gazi Caddesi'ni bağlayan yolla ilgili çalışmalarımızda artık sona yaklaştık. Yolun açılmasında en büyük engellerden birisi olan yapıyı kamulaştırdık. Bu yapının yıkımını da en kısa sürede gerçekleştireceğiz ve yolun trafiğe açılması için büyük bir engeli daha ortadan kaldırmış olacağız. Şehrimize hayırlı olsun” diye konuştu.

Yol güzergâhında kalan ve Milli Eğitim Bakanlığı’na ait olan binaların yıkılmasıyla ilgili de görüşmelerin artık son noktaya geldiğini sözlerine ekleyen Başkan Aşgın, “İnşallah çok kısa süre içerisinde hemşehrilerimize burası ile ilgili de müjdemizi vereceğiz. Yakın bir zamanda alacağımız güzel haberleri hemşehrilerimizle paylaşmış olacağız” dedi.

Başkan Aşgın, 2017 yılından beri devam eden kamulaştırma davasının kendi dönemlerinde yaptıkları yoğun girişimler sonucu çözüme kavuştuğunu sözlerine ekleyerek "Yeşil evi 3 milyon 10 bin TL bedelle kamulaştırdık. Emeği geçen tüm personelimize teşekkür ediyorum” dedi.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim