Bu ilişkiyi temin eden iki uygulamanın Halk Meclisleri ve Beyaz Masa olduğunu anlatan Kurt, belediye başkanı ve yöneticilerinin doğrudan halka hesap vermesini hedefleyen halk meclisi ve SE-DE (Seçtiklerini Denetle) projesini, iş başına geçtiği günün akabinde hayata geçireceklerini anlattı. Bu projeler sayesinde halkın belediye başkanını ve yöneticilerini denetleyebileceğini ve yanlış yapılmasını engelleyeceğini dile getiren Kemal Kurt, haftada bir kez ve sırayla belediye sınırları içindeki mahallelerde toplanan halk meclislerini, tekrar hayata geçireceklerini, bu meclis toplantılarında yapılanlar ve yapılamayanların nedenleriyle anlatılacağını ve şikayetlerin dinleneceğini belirtti.

Belediyedeki şeffaflığın ‘’Rüşvetin kökünü kazımak” için de kaçınılmaz olacağını söyleyen Kurt, “Beyaz Masa uygulaması ile halkla yönetim arasında ilişki kurulmasını sağlayacağız. Beyaz masa ile bürokratik gecikmeler en aza indirilmeye calışılacak. Tabi bununla da kalmayacağız; Milli Görüş Belediyesi olarak diğer uygulama ise “Söz Mahallede” projesinin hayata geçirmektir. Bu uygulama, yerel yönetim birimi Saadet Partili olsun ya da olmasın, partililerin her mahallede serbest kürsü toplantıları yapması, sorunların dinlenmesi, bunların bir rapor haline getirilmesi ve sorun çözülene kadar Parti tarafından takip edilmesine dayanmaktadır” dedi.

Karahacipliler Yardımlaşma Derneği Başkanı Cemal Büzkaya da, yaptığı konuşmada dernek olarak Kemal Kurt’a tam destek verdiklerini kaydetti.

Editör: TE Bilisim