Karadeniz İl Genç Girişimciler Kurulu Başkanları Tanışma ve İstişare Toplantısı, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Salih Zeki Murzioğlu’nun desteğiyle, Samsun TSO ev sahipliğinde Samsun’da gerçekleştirildi. Samsun TSO’da yapılan toplantıya, Samsun’un yanı sıra Artvin, Rize, Trabzon, Kastamonu, Giresun, Ordu, Gümüşhane, Tokat, Bartın ve Çorum illeri Ticaret ve Sanayi Odalarının İl Genç Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Başkanları ve Üyeleri katıldı.

TÜRK EKONOMİSİNİN EN ÖNEMLİ GÜCÜ GENÇ GİRİŞİMCİLER
Toplantının açılışında konuşan Samsun TSO İl Genç Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Başkanı Ümit Bener Ayla, Karadeniz’de genç girişimciler olarak güç birliği oluşturmak adına önemli bir toplantıya ev sahipliği yapmaktan dolayı mutlu olduklarını söyledi. Toplantıya katılan misafirlere teşekkür eden Ayla, “Hepimizin bildiği gibi Türkiye ekonomisinin en önemli gücü genç ve girişimci nüfusu olacaktır. Ancak, takdir edersiniz ki daha çok girişimciye projelerini hayata geçirebilecekleri uygun fiziki şartların sağlanması, teknik ve pratikte uygulanabilir bilgi desteği sağlanması, planladıkları yatırım noktasında tecrübe edinmiş ticari işletmeler ile ilişki kurması ve doğru adımlar atması konusunda ihtiyaç hasıl. Bir ülkenin ekonomisini değerlendirirken kullanılan en önemli istatistiklerden birisi işsizlik oranıdır. Resmi rakamlara göre ülkemizde tarım dışı işsizlik oranı yüzde 12 civarında seyretmektedir. Fakat bu rakam ülkedeki istihdam sorununu tam olarak yansıtmamaktadır. Ülkemizde işgücüne katılım oranı, yani çalışmak isteyenlerin 15-64 yaş grubundaki toplam nüfusa oranı yüzde 48’dir. İçinde bulunduğumuz yeni çağa uygun bir bakışla baktığımızda kamuya bir istihdam kaynağı olarak bakmanın artık devirin geçtiğini görmekteyiz” dedi.

ORTAK HAREKET EDİLECEK
Ardından ise, İl Genç Girişimciler Kurulu İcra Komitelerinin Başkanları, yürüttükleri çalışmalar ve projeler hakkında bilgi verdi. Toplantıda ayrıca, birlikte yapılabilecek projeler konusunda fikir alışverişinde bulunuldu. Toplantı sonunda birlikte hareket edip, ortak proje üreterek bölge ekonomisine katkı sağlanması yönünde karar alındı. Toplantıya katılan misafirler, daha sonra Samsun TSO’nun ev sahipliğinde şehir turu yaptı. Konuklar, misafirperverliklerinden dolayı Samsun TSO’ya teşekkür etti.
(İHA)
Editör: TE Bilisim