2.Tarım, Hayvancılık ve Teknolojileri Fuarı, 28 Eylül – 2 Ekim 2016 tarihlerinde TÜYAP Samsun Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek.
TÜYAP tarafından düzenlenecek fuara, Bakanlık, Samsun Valiliği ve Büyükşehir Belediye Başkanlığı başta olmak üzere ilgili kamu kuruluşları ve mesleki-sektörel kuruluşlarla Ondokuzmayıs Üniversitesi destek veriyor.
Tüm çiftçiler ve tarım sektörü temsilcileri bu fuara davet edildi.
50 BİN METREKARELİK ALAN
Tarım ve hayvancılık sektöründeki gelişmeleri ve yenilikleri ikinci kez tek çatı altında sunmayı hedefleyen fuar, iki ayrı salonda, 10 bin metrekaresi kapalı, 40 bin metrekaresi açık olmak üzere 50 bin metrekarelik bir alanda düzenlenecek.
ÜCRETSİZ ULAŞIM OLANAĞI
Samsun’daki ilgili kuruluşların temsilcilerinden oluşan kurul, önceki gün yaptığı toplantıda, çiftçilere yeni vizyon kazandıracak sektörel konferans ve seminer konularını belirledi.
Bölgedeki tüm il ve ilçelerden fuara ulaşım sağlanması, ücretsiz otobüs ve servislerin konulması, bölgesel nitelikte tanıtımın sağlanması da kararlaştırıldı.
TİCARİ ANLAŞMA PLATFORMU
Fuarda, farklı kentlerden üretici firmalar ürünlerini ve teknolojilerini sergileyerek çiftçiye yeni bir ufuk açacak. Sektörel toplantılarda, teorik olarak da yenilikler değerlendirilecek. Ayrıca, TÜYAP yurt dışı ofisleri kanalıyla, Irak, İran, Gürcistan, Ürdün, KKTC, Rusya, Azerbaycan, Fas ve Tunus’ tan alım heyetlerinin fuara katılımı sağlanacak. Önemli ticari anlaşmaların gerçekleştirileceği bir ticari platform oluşturulacak.



(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim