3 bin 500 dönümlük mısır biçen ve 3 silaj makinesi ve 5 adet traktörle 20 bin ton mısır silajı paketleyen Damızlık Sığır Yetiştiriciler Birliği, hayvan yetiştiricilerinin kaba yem ihtiyacını önemli oranda karşılıyor.

Çorum İli Damızlık Sığır Yetiştiriciler Birliği Başkanı Yılmaz Kaya, girdi maliyetlerinin önemli oranda arttığını belirterek, bu noktada kendilerinin hayvan yetiştiricilerinin yem ihtiyacını maliyetine karşıladıklarını söyledi.

Karadeniz bölgesinin en büyük silaj paketleme merkezinin Çorum olduğunu kaydeden Kaya, “Göreve geldiğimiz 3 yıl içerisinde çiftçilerimize ve hayvan yetiştiricilerimize daha fazla ne kadar yararlı hizmetler sunabiliriz diye istişare yaptık. Yapılan istişare sonucunda birliğimizin araçlarını yeniledik. 3 silaj paketleme makinası, traktörler ve çiftçilerin tarlasında hizmet verebilecek araçları aldık. 13 ilçede 35 araç ve 60 personelle 3 yılda günlük ortalama 150 ton süt üretimi gerçekleştirildi.

Daha önce hiç süt alınmayan 100’e yakın köyden bugün süt alır duruma geldik. Bu köylerimiz şimdi para kazanıyor” dedi.

Damızlık Sığır Yetiştiriciler Birliği’nde düzenlenen programa Ceylan’ın yanı sıra AK Parti İl Başkanı Ahmet Sami Ceylan ve Merkez İlçe Başkanı Erhan Akar, Tarım ve Orman İl Müdürü Orhan Sarı, TSO Başkanı Çetin Başaranhıncal, Ticaret Borsası Başkanı Naki Özkubat, Ziraat Odası Başkanı Mehmet Sayan, Çorum Pancar Üreticileri Kooperatifi Başkanı Ahmet Pehlivan, İl Genel Meclisi Başkanı Osman Günay, Sungurlu TSO Başkanı Behiç Akkaş ve diğer birliklerin başkan ve yöneticileri katıldı.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim