Karadağ, Kurtuluş Savaşı'nın önemli dönüm noktalarından biri olan Sakarya Zaferi'nin Türkiye Cumhuriyeti'ne uzanan yolda millete moral ve güç verdiğini belirtti.

Karadağ, Sakarya Zaferi'nin uluslararası alanda Meclis’in itibarını yükselttiğine, bağımsızlığın ve nihai zaferin habercisi olduğuna dikkat çekerek, kahramanlığın, şecaatin, hamiyetin ve fedakârlığın milli manevi nişanelerini taşıyan destanların büyük millet olmanın en belirgin tezahürü olduğunu kaydetti.

Karadağ, Mustafa Kemal Paşa komutasındaki ordunun Kurtuluş Savaşı'nın her safhasında olduğu gibi Sakarya'da da benzersiz bir cesaret ve fedakârlık örneği gösterdiğini, 21 gün süren şiddetli çarpışmaların ardından elde edilen zaferin halka büyük moral ve güç kazandırdığını hatırlatarak "Sakarya Meydan Muharebesi'nde sergilenen azim ve kararlılık bugün de milletimizin en büyük ilham kaynağıdır. İstiklalimizi, cumhuriyetimizi ve demokrasimizi tehdit eden bütün şer odakları karşısında azim ve kararlılıkla mücadele ediyoruz. Sakarya Zaferi'nin yıl dönümünde başta Gazi Mustafa Kemal olmak üzere, Kurtuluş Savaşı'nın tüm kahramanlarını rahmet ve şükranla anıyoruz” dedi.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim