Yaklaşık 2 yıldır dâhiliye bölümünce hepatit nedeniyle takip ve tedavi altında bulunan 74 yaşında kadın hasta, son birkaç haftadır artan karın ağrısı şikâyeti nedeniyle genel cerrahi kliniğine başvurdu. Yapılan incelemede, hastada Hepatit C hastalığı zemininde karaciğerinde siroz ve karaciğerin sağ yanında yaklaşık 6 santimetrelik tümör tespit edildi. Hasta Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mete Dolapçı, Op. Dr. Murathan Erkent ve genel cerrahi ekibi tarafından yapılan ameliyat ile sağlığına kavuştu.

Hepatit C hastalığı zemininde gelişen, “Hepatoselüler karsinom” isimli kötü huylu tümörünün her iki karaciğer alanından sorunsuz çıkarıldığını ifade eden Prof. Dr. Mete Dolapçı, ameliyat sonrası takiplerinde hiçbir problem olmayan hastanın ameliyat sonrası beşinci günde şifa ile taburcu olduğunu belirterek, birçok merkezde yüksek riskli olmasından dolayı yapılamayan karaciğer ameliyatlarının, genel cerrahi kliniğinde başarılı bir şekilde yapıldığının altını çizdi. Dolapçı, gerek donanım gerekse de bilgi ve tecrübe açısından Hitit Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Kliniğinin yüksek standartlarda hizmet verdiğini vurguladı.

Bu tür karaciğer tümörlerinin de dahil olduğu bir çok özellikli ameliyatların hastane genel cerrahi kliniğinde başarılı bir şekilde artık rutin olarak yapıldığını aktaran Prof. Dr. Dolapçı, Hitit Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin sadece Çorum değil tüm çevre iller açısından da birçok hastaya nitelikli cerrahi hizmet verdiğini, HİTÜ’nün yaptığı başarılı ameliyatlar ve nitelikli bilimsel yayınları ile başarıyla anıldığına dikkat çekti. Mete Dolapçı, Hastane Başhekimi Doç. Dr. Çağatay Evrim Afşarlar, Op. Dr. Murathan Erkent olmak üzere genel cerrahi ekibine ve emeği geçen herkese teşekkür etti.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim