Hitit Üniversitesi Sungurlu MYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Kubilay Karacif, 25 Ağustos-5 Eylül 2017 tarihleri arasında üniversitelerdeki boş kontenjanlar için ek yerleştirme tercihlerinin yapılacağını hatırlatarak, “Ek yerleştirme tercihi yapacak öğrencilerimizi yüksekokulumuz bölümlerine bekliyoruz” dedi.

Yrd. Doç. Dr. Kubilay Karacif, bu yıl meslek liselerinden yüksekokullara sınavsız geçiş sisteminin kalkması nedeniyle ülke genelindeki diğer meslek yüksekokullarında olduğu gibi Sungurlu MYO’nun bazı bölümlerinde boş kontenjanlar bulunduğunu belirtti.

Karacif, Sungurlu MYO’nun ek yerleştirmede gelen öğrencilere sağladığı bazı imkanları ve tüm öğrenciler için Sungurlu’nun ve yüksekokulun avantajları ile bölümlerini şöyle sıraladı; “Ek yerleştirme ile gelen öğrencilere yemek bursu, Ek yerleştirme ile gelen en yüksek puanlı öğrencilere yarı zamanlı çalışma bursu (300 TL), Yurtdışı staj (Erasmus), Yurtdışı dönemlik eğitim (Erasmus), Yurtiçi ve yurtdışı bilimsel etkinliklere katılım desteği, Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ile fakültelere geçiş, Çift ana dal (İki farklı program diploması) ve yan dal sertifikası, Ankara-Samsun karayolu kenarında, Çorum’a 70, Ankara’ya 170 kilometre mesafede kentin en büyük ilçesinde eğitim, KYK kız öğrenci yurdu, KYK erkek öğrenci yurdu (2018’de açılacak), Özel kız öğrenci ve erkek öğrenci yurtları ve Deneyimli akademik personel. Sungurlu MYO’daki bölümlerimiz ise Bilgisayar Programcılığı, Dış Ticaret, İşletme Yönetimi, Tıbbi Tanıtım ve Pazarlama, Sağlık Kurumları İşletmeciliği, Çocuk Gelişimi ve Fizyoterapi.”

Sungurlu MYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Kubilay Karacif, ayrıca ilçede Milli Eğitim Müdürlüğü ve lise müdürleri ile öğrenci tercihini artıracak çalışmalar da yaptıklarını bildirdi.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim