Karaca, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde düzenlenen 49. Başkanlar Konseyi’nin açılışında yaptığı konuşmada, KKTC Gazeteciler Cemiyeti’nin evsahipliğindeki toplantının verimli sonuçlar doğuracağına yürekten inandığını belirterek, Kuzey Kıbrıs Türk Gazeteciler Cemiyeti ve Girne Amerikan Üniversitesi başta olmak üzere destek olan, organizasyona katkı sağlayan tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür etti.
KKTC medyasının, Federasyon’da 3 meslek kuruluşuyla temsil edildiğini hatırlatan Karaca, “Kuzey Kıbrıs nasıl ki ülke olarak vatanımızın çok değerli bir parçasıysa, Kuzey Kıbrıs Türk medyası da bizlerin ayrılmaz parçasıdır. Anavatan ile yavru vatan ayrılmaz bir bütündür, iki güzel ülkemizin basını da aynı şekilde içi içe geçmiş, ortak bir mesleki mücadeleye omuz vermektedir” dedi.
Türkiye’de gerçekten çok sıcak bir gündem yaşandığını söyleyen Karaca, TGF olarak basın ve ifade özgürlüğünü savunmaya devam edeceklerini, Can Dündar ve Erdem Gül’ün yazdığı haber nedeniyle tutuklanmalarının basın özgürlüğünün ötesinde halkın özgürlüğünün engellediğini vurguladı.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim