Özellikle kırsal kesiminde yaşayanların tercih ettikleri su geçirmez 'Kara lastikler raflardaki yerini koruyor. Halk arasında da ‘4x4’ olarak adlandırılan lastik ayakkabıların eski tasarımları 10 ile 15 lira arasında satılırken diğer taraftan yeni tasarımlar modayı takip edenler tarafından tercih ediliyor. Lastik ayakkabıların yeni çiçekli tasarımları genç kızların gözdesi olmuş durumda.

Çorum’da tarihi ayakkabılar arastasında faaliyet gösteren kunduracı esnafı, “Kara Lastik” adı verilen ve Çorum halkının “Soğuk Kuyu” ayakkabı adını verdiği ve tamamı lastikten üretilen ayakkabıların satışı sürerken. 65 yaşındaki kundura ustası Ahmet Yurdakul, yaptığı açıklamada “Soğuk kuyu ayakkabılar. Daha önceki yıllarda yoğun ilgi görüyordu. Soğuk Kuyu” diğer adıyla “ Kara Lastik” ayakkabılar sadece köylerde bağ ve bahçe işleriyle uğraşanlar giyiyor ve mevsimine göre üretilirdi” dedi. Şuan hem üniversite öğrencisi olan hem de baba mesleğini sürdüren 22 yasındaki Ali Nesimi Bal ise, esnafta soğuk kuyu ayakkabının eski tasarımlarının 10 ile 15 lirandan satışını yaptıklarını belirtti.  Kunduracı esnafı 70 yaşındaki Mustafa Emil de “Kara lastiklere yıllar önce rağbet çoktu. En çok kırsal alanlarda yaşayanlar tercih ediyordu. “ dedi.

Bazı ayakkabı mağaza yetkilileri ise yaptığı açıklamada Şimdi yeni çiçekli tasarımları çıktı. Genç kızlar rağbet gösteriyor. En çok bayanlar tercih ediyor” dedi.

 (Yusuf ÇINAR)

Editör: TE Bilisim