Akademik yıl açılışına Çorum Valisi Ahmet Kara da katıldı.
Yurdun konferans salonunda düzenlenen açılış törenine; Kaleli Grup Yönetim Kurulu Başkanı Selahattin Kaleli, Yurt Müdürü İsmail Tuncel, Türk Sanat Müziği Korosu, bazı davetliler ve öğrenciler katıldı. Program İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.
Ülkemiz insanlarında genel olarak değerler erezyonu yaşandığını ve bu durumun en fazla gençlere yansıdığını dile getiren Yurt Müdürü İsmail Tuncel, gevgi, saygı, öngörü, yüksek duygu ve düşünce, tahammülsüzlük, ileriyi görebilme, okuma sevgisi, bilgi sevgisi, ahlak ve fazilet, insan sevgisi, kutsal değerlere sevgi ve saygı, en fazla da Allah sevgisi, zararlı alışkanlıklardan uzak durmak gibi davranışlar açısından maalesef gençlerin yeterli donanıma sahip olmadığını dile getirdi. Tuncel yurt olarak öğrencilere bu değerleri aşılamaya çalıştıklarını bildirdi.


Vali Kara’ya programa katılımı nedeniyle Selahattin Kaleli ve İsmail Tuncel tarafından plaket verildi.

“Kendinizi yenileyin”
Türkler’in Orta Asya'dan göç ederek, göçler sonucunda dünyanın çeşitli yerlerine yerleştiğini, dolayısıyla Anadolu'ya geldiğinde çeşitli kültürleri, adetleri ve gelenekleri olan çok zengin bir kültür ve medeniyet toplumu oluşturduklarını hatırlatan Vali Ahmet Kara da açılışta bir konuşma yaptı.
Selçuklular ve Osmanlıların bu farklılığı zenginlik kullandığını, dünya devletleri ve imparatorluklar kurarak güçleri ile adeta dünyayı titrettiğini ve çeşitli sebeplerle bu devletlerin yıkılmasıyla Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kurulduğunu bildiren Vali Kara, konuşmasında Çanakkale ve Sarıkamış’ta yüzbinlerce eğitimli bir neslin yok olduğunu, eğitimli nüfusun azalmasının ülkemizin ilerlemesi yolunda büyük engeller yarattığını bildirdi.
İmkanların artması ile birlikte çok güzel bilimsel çalışmalar yapıldığını dile getiren Kara, “Üniversite gençliği olarak memleketinizin aleyhinde çalışmayın. Bütün düşman akımlar ya işçi kesimi veya üniversite gençliğini kullanarak ülkeyi kaos ortamlarına sürüklemek istemişlerdir. Ülkemizde de oynanmak istenen bu oyunlara karşı daima uyanık olmanızı sizlerden rica ediyorum. Şunu net olarak söylüyorum ki üniversite gençliği olarak eleştirel olun, düşünün, araştırın, okuyun, tartışın, olayları akıl süzgecinizden geçirin ve doğruyu bulmak için uğraşın. Göreceksiniz ki çok olumlu sonuçlara ulaşacaksınız. Yaşadığınız coğrafyanın tarihini, kültürünü ve değerlerini araştırın. Mesela dünyanın ilk barış anlaşmasının yapıldığı yer Çorum, dünyanın ilk ticaretinin yapıldığı yer Çorum, dünyada kadının statüsünün belirlendiği ilk yer Çorum, dünyada bugünkü demokratik standartlarda meclisin (pankuş meclisi) kurulduğu yer Çorum, yine dünyanın ilk barajının da Çorum'da yapıldığını sizlere hatırlatmak istiyorum. Dolayısıyla Çorum ekonomisini ve tarihini de iyi araştırmanızı tavsiye ediyorum. Üniversite gençliği olarak sizlerden çok büyük beklentilerim var. Kendinizi sürekli yenileyin ve geliştirin. Okullarınızdaki değişim programlarından istifade edin. Kendinize çok katkılar sağladığınızı göreceksiniz. Üniversite halkla kaynaştıkça çok daha güzel projelere imza atılacaktır. Gençliğinizin kıymetini bilerek bu yıllarınızı çok okuyarak, çok çalışarak verimli bir şekilde geçirmenizi ve ülkemize faydalı gençler olarak yetişmenizi ümit ederek, hepinizi sevgiyle selamlıyor ve başarılar diliyorum” dedi.
Programın sonunda Çorum'un musiki saz ve söz üstadı Halil Özçelebi yönetiminde mini bir TSM konseri icra edildi. Davetli ve öğrencilerin ilgiyle takip ettiği konserde sanat musikisinin en güzel eserlerinden seslendirilen şarkılara, zaman zaman öğrenciler de eşlik ederek yeni eğitim-öğretim yılına mutlu, huzurlu ve güçlü bir şekilde merhaba dediler.
Programa katılımlarından dolayı Vali Ahmet Kara’ya, Kaleli Grup Yönetim Kurulu Başkanı Selahattin Kaleli ve Yurt Müdürü İsmail Tuncel tarafından günün anısına plaket takdim edilirken; TSM Korosu Başkanı Halil Özçelebi’ye de Vali Ahmet Kara tarafından çiçek takdimi yapıldı.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim