Eğitim-İş Çorum Şubesi’nin düzenlediği kuruluş yıldönümü ve Cumhuriyet kutlamasına katılan Hüseyin Kara, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kuruluş değerlerini savunan ve cumhuriyetin temel değerlerine bağlılık yemini etmiş bir sendika olduğunu kaydetti.

Henüz kamu çalışanlarına sendika hakkı verilmemişken kurulan Eğitim-İş’in, TÖB-DER (Tüm Öğretmenler Birleşme ve Dayanışma Derneği), geleneğinden geldiğini, 1995-2005 tarihleri arasında ise birleşik bir sendikal mücadeleyi yerine getirdiklerini anlatan Hüseyin Kara, kuruluş felsefelerine aykırı olan durumlar nedeniyle 17 Ekim 2005’te ikinci kez sendikalarını kurduklarını açıkladı.

Gelinen noktada şimdilik yetkili sendika olmadıklarını ama bir gün yetkili olmaları halinde eğitim emekçilerinin hakettiği değere kavuşacağını söyleyen Kara, “Bu süreç çok uzun değil. Yakın gelecekte hep birlikte gerçekleştireceğiz” dedi.

Cumhuriyetin kulluktan yurttaşlığa geçiş olduğunu ve karşı devrimin son hız devam ettiğini belirten Kara, gelinen noktada yaşanan olumsuzluklara olsa da devrimci demokrat yurtsever emekçiler olduğu sürece bu kişilerin amaçlarına asla ulaşamayacağını kaydetti.

“Bir olalım, diri olalım, hep beraber Eğitim-İş’te örgütlenelim” diye konuşan Hüseyin Kara Pir Sultan Abdal’ın “Dönen dönsün, biz dönmeyiz yolumuzdan” dizeleriyle tamamladı.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim