Çorum merkez ve ilçelerinde iki gündür etkili olan kar yağışı ve soğuk havalar nedeniyle oluşan buzlanma kazaları da beraberinde getirdi.
Çorum merkez başta olmak üzere Sungurlu, Osmancık ve diğer ilçelerde dün onlarca kaza meydana geldi. Bir çok aracın hasarlı hale geldiği kazalarda can kaybı olmaması sevindirdi.
Buna göre Osmancık’ta etkili olan kar yağışı nedeniyle kayganlaşan yollarda trafik kazaları da kaçınılmaz oldu. Sabah sabah saatlerinde işyerine gitmek için yola çıkan bazı vatandaşlar kayganlaşan yolda araçlarını durduramadı. Gemici Mahallesi’nde sabah saatlerinde meydana gelen ilk kazada M.A. 06 EEE 14 plakalı otomobil ile H.S. 19 TL 252 plakalı kamyonet kavşakta duramayarak kaza yaptı. Otomobil sürücüsü M.A. kazada hafif şekilde yaralandı. M.A. ambulansla Osmancık Devlet Hastanesi’ne kaldırılırken durumunun iyi olduğu belirtildi. Bir diğer kaza ise D-100 Karayolu’nda meydana geldi. İki araç karla kaplı yolda çarpışırken yaralanan olmadı. Araçlarda küçük çaplı maddi hasar oluştu. Yine sabah saatlerinde D-100 karayolunda seyir halinde olan TIR kaygan yolda sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu kayarak yoldan çıktı. Kazada yaralanan olmazken yolun tek şeridi uzun zaman trafiğe kapalı kaldı.
Karlı hava nedeniyle Sungurlu’dan Çorum’a yolcu taşıyan bir minibüs de devrildi, 2 kişi yaralandı. Önceki akşam 22.30 sıralarında meydana gelen kazada Çorum’a yolcu taşıyan 19 AE 278 plakalı Ford Transit marka minibüs Çorum’a 7 kilometre mesafede şoförün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu devrildi. Edinilen bilgilere göre 5 yolcunun bulunduğu minibüsün devrilmesi sonucu aracın içerisinde sıkışan 2 kişi olay yerine gelen polis ekiplerince kurtarıldı. Yaralılar daha ambulansla Çorum Hitit Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı.
(ÇORUM HABER)
Editör: TE Bilisim