İl Genel Meclisi, Eylül ayının dördüncü toplantısını dün gerçekleştirdi.
Halil İbrahim Kaya başkanlığında saat 10.30’da yapılan oturum, açılış yoklaması ile başladı. İl Genel Meclisi’nin bir önceki birleşimine ait tutanak özetinin okunmasının ardından gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi.
Daha sonra bazı İl Genel Meclisi üyelerinin çeşitli konularda verdikleri yazılı önergeler görüşüldü. Bu bölümde ilk olarak Yurdanur Özzehinli ve Yıldız Bek’in ortak imzasıyla hazırlanan “Kadına Yönelik Şiddet Uygulayan Erkekleri Bu Davranışa İten Nedenler” konulu önerge görüşülerek araştırılmak üzere Aile ve Engelliler Komisyonu’na havale edildi.
Ardından, Arif Çamiçi ile Yusuf Kaya’nın sundukları “Çorum’daki Yürüyüş Yolları”, Mesut Tuğrel ve Celalettin Aksan’ın “Osmancık Yöresinde Pirincin Kararmasına Neden Olan Hastalık”, Yurdanur Özzehinli, Yusuf Kaya ve Celalettin Aksan’ın “Okullarda Üstün Zekâlı Çocuklara Ne Tür Hizmet Veriliyor?” ve Mustafa Alagöz, Yurdanur Özzehinli ve Yusuf Kaya’nın “Koruyucu Sağlık Hizmetleri Hangi Düzeyde” başlıklı önergeleri görüşülerek ilgli komisyonlara havale edildi.



Toplantının bir diğer gündem maddesinde Kırkdilim mevkiindeki Kapıkaya’nın Çorum turizminde daha etkin hâle getirilmesi amacıyla Turizm Komisyonu ve Eğitim Kültür ve Sosyal Hizmetler Komisyonu tarafından ortaklaşa hazırlanan rapor ele alındı.
Rapor hakkında Meclis üyelerine bilgi veren Turizm Komisyonu Başkanı Abdullah Meteoğlu, M. Ö. II. yüzyıla tarihlenen Kapılıkaya’nın Helenistik döneme ait bir kaya mezarı olduğunu anımsatarak; daha kolay bir ulaşım için yönlendirme tabelaları ve sağlıklı bir yola ihtiyaç duyulduğunu ve çevresine yapılacak sosyal donatı alanlarıyla turist potansiyelinin artırılabileceğini söyledi.
Toplantıda daha sonra Gençlik ve Spor Komisyonu tarafından hazırlanan “4000 Yıllık Türk Zekâ Sporu Mangala” hakkında komisyon Başkanı Ünal Cevizci tarafından Meclis üyelerine bilgi sunuldu.
Ardından Merkez’e bağlı Saray, Saraylı, Sarıkaya ve Sevindikalanı köyleri ile Kargı ilçesine bağlı Gökçedoğan Köyü, Tekkeşin Mahallesi’ne ait köy yerleşik alanı ve civarı sınır tespiti, 3194 sayılı İmar Kanunu’nun 27. Maddesi uyarınca görüşülerek İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edildi.
İl Genel Meclisi’nin dünkü toplantısında son olarak Merkez’e bağlı Mislerovacığı köyüne ait yerleşik alan ve civarı sınır tespiti ile ilgili İmar ve Bayındırlık Komisyonu tarafından hazırlanan rapor görüşülerek Meclis üyelerince oy birliğiyle kabul edildi. (Recep SERBES) 
Editör: TE Bilisim