Teknolojik yenilik, Kapalıçarşı Esnaf Derneği Başkanı Dr. Hasan Fırat, Ahlatcı Yatırım Genel Müdürü Tuncay Karahan ve pby Medya Genel Müdürü Gökhan Yalçın tarafından hayata geçirildi.

İstanbul Kapalıçarşı, dünyanın en büyük ve en eski çarşısı olmanın yanında, “dünyada en fazla ziyaretçi alan çarşı” unvanını da elinde bulunduruyor.

İşte bu ünlü tarihi çarşı, dünyada ilk olan teknolojik değişimi, Ahlatcı Yatırım ile yaşadı.

Kapalıçarşı içerisinde yer alan 35 adet ekran yenilenerek ekonomik alt bantlar ve günlük döviz kurlarının yer aldığı yazılım sistemi ile revize edilip, ekranların üzerine takılan wifi cihazları ile yerli-yabancı günlük 350 bin ziyaretçiye ücretsiz internet hizmeti sağlanarak bir ilke imza atıldı.

Ahlatcı Yatırım’ın başarılı Genel Müdürü Tuncay Karahan, pby TV-Radyo A.Ş. ile birlikte, tadilat projesinde oluşan tüm olumsuzluklara ve imkânsızlıklara rağmen, projenin hayata geçmesini sağladı.

Kapalıçarşı içerisinde yer alan tüm ekranların üzerine kurulan geniş bant wifi cihazları ile, yerli-yabancı turist ayırımı yapılmaksızın günlük 350 bin kişiye internet hizmeti ücretsiz sağlanarak, hem maddi hem manevi olmak üzere ülke değerlerimize katkı sağlandı. Hizmette tüm dünyaya örnek olan bir proje yüzde yüz Türk şirketi tarafından gerçekleştirilmiş oldu.

Projeyi tanıtmak ve bir anlamda tatlandırmak için de, Türk gelenek ve göreneklerine bağlı bir şekilde halka tamamen ücretsiz 2 ton çiğ köfte ikramı yapılarak bir anlamda ikinci bir ilke de imza atıldı.

Yapılan yenilikler, Hak Evrensel Hatay Mutfağı’nın ikramları sırasında, Kapalıçarşı Esnaf Derneği Başkanı Dr. Hasan Fırat, Ahlatcı Yatırım Genel Müdürü Tuncay Karahan ve pby Medya Genel Müdürü Gökhan Yalçın tarafından tanıtıldı.

Kapalıçarşı ziyaretçilerinin tamamı, isterlerse gün içerisinde wifi ağından faydalanabiliyor, günlük ekonomi ile ilgili tüm notları ekranlardan takip edebiliyor. Canlı piyasa ekranı döviz, altın, dünya borsaları datası anlık olarak Ahlatcı Yatırım tarafından ücretsiz olarak veriliyor.

Hatay Mutfağı aracılığı ile yaklaşık 30 bin kişiye ikramda bulunulması da, ayrı bir rekor olarak nitelendi.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim