Çorum’da paralel yapıya ait olduğu iddiasıyla bir halı saha ve kreşin mühürlenmesi ile ilgili yaşanan gelişmeler hakkında açıklamada bulunan Külcü, “Mühürleme işlemleri anlık bir konu değil, bir süreden beri yürütülen çalışmaların son adımıdır. Söz konusu yerlerin imar ve ruhsat açısından sorunları tespit edildi” dedi.
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik’in ziyaretinde konuya ilgili bir basın mensubunun sorusunu yanıtlayan Külcü, kimseye husumetlerinin ya da iltimaslarının olmayacağını kaydederek, söz konusu yapıya ilişkin tüm kurumları incelediğini açıkladı.
Mühürlenen iki kurumda da imar ve ruhsat açısından sorun bulunduğunu vurgulayan Külcü, “Gerek cemaatin, cemaate yakın iş adamlarının sahibi olduğu, gerekse de herhangi bir vatandaşımızın sahibi olduğu bir gayrimenkulle ilgili, bir yapıyla ilgili, eğer kanuna aykırı bir durum varsa, bizim görevimiz sorumluluğumuz kanunun verdiği yükümlülük neyse gidip onu yapmaktır” dedi.
İmar kanuna aykırı bir durum tespiti yapıldığını ve belediye olarak gereğini yerine getirdiklerini kaydeden Külcü, “Bu konuda herhangi bir kişiye karşı özel husumet beslememiz de söz konusu değildir, herhangi birisine ne ad altında olursa olsun, bunun adı cemaat de olsa, başka bir şey de olsa bir iltimas göstermemiz söz konusu değildir. Bizim yetkilerimiz ve sorumluluklarımız neyse, belediye başkanı olarak da kurum olarak da onun gereğini yerine getiririz” ifadelerini kullandı.
Külcü, devletin içerisinde devletten başka bir otoritenin olamayacağına dikkat çekerek, “Türkiye Cumhuriyeti Devleti 78 milyonun hepsinindir. Haklarımız ve yükümlülüklerimiz 78 milyon açısından eşittir ve tartışılmazdır. Hiç kimsenin devletin kanunları ve kurumların belirlediği sınırların dışında hareket etme imkânı ve kabiliyeti yoktur. Otorite bellidir. Otorite Türkiye Cumhuriyeti Devleti’dir ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti bu yetkilerini Sayın Cumhurbaşkanı ve Başbakanın hükümetinin şahsında kullanır, orada tecelli eder. Bunun dışında bir otorite olmaz, adı paralel yapı olsun, dikey yapı olsun yatay yapı olsun, ne olursa olsun, tutumumuz gayet açık ve net olarak ortadadır. Sayın Cumhurbaşkanımızın tutumu ortadadır. Başbakanımızın tutumu ortadadır. Milli Güvenlik Kurulu, Bakanlar Kurulu kararları ve bu mücadeleye yönelik çıkarılmış yasalar ve ilgili talimatlar ortadadır. Biz de onların gereğini tartışmasız bir şekilde yapacağız ve devletimizi bu tür yapılardan temizleyeceğiz” dedi.

20’YE YAKIN HUSUS İNCELEME ALTINDA
Paralel yapıya ilişkin olan bütün gayrimenkuller ve işletmelerin şu anda incelendiğini kaydeden Külcü, “Hukuka aykırı bir durum tespit edildiğinde gerek belediyemiz tarafından, gerekse diğer kurumlar tarafından bunun gerekleri yapılacaktır. Bu çerçevede belediyemizde de 20’ye yakın husus incelenmekte, oralarda da eksiklikler, noksanlıklar görüldüğünde peyderpey onların da gerekleri yapılacaktır” şeklinde konuştu.




(Taner ŞİMŞEK)
Editör: TE Bilisim