Kantin işletmecilerine yaptığı konuşmada, ana sloganlarının “Tarladan sofraya gıda güvenliği” olduğunu belirten İl Müdürü Orhan Sarı, Bakanlığın en önemli sorumluluklarından birinin, ülkemizde halk sağlığı, tüketici menfaatleri ile çevrenin korunmasını da dikkate alarak çiftlikten sofraya gıda güvenilirliğini sağlamak olduğunu söyledi.

İl Müdürü Orhan Sarı “Bakanlığımız bu amaçla, tüketicilerimizin şikâyetlerini iletebilecekleri Alo 174 Hattını vatandaşlarımızın hizmetine sunmuştur. Gıdaya ilişkin her türlü ihbar ve şikâyetlerinizi Türkiye'nin her yerinden 174'ü arayarak çağrı merkezine bildirebilirsiniz.” dedi.

Bakanlığın, geleceğin teminatı olan çocuklar söz konusu olduğunda daha fazla duyarlı davrandığını kaydeden Sarı, “Okul dönemindeki çocuklarımız, günlük beslenmesinin en az bir öğününü okullarında hizmet veren kantinlerden almaktadır. Bu durum, çocuklarımızın beslenmesinde okul kantinlerinin çok önemli bir yere sahip olduğunu göstermektedir. Gıda güvenilirliğinin temininde temel sorumluluk gıda işletmecisine aittir. Gıda maddeleri ve gıda ile temasta bulunan madde ve malzemeleri üreten, satan işyerleri ile toplu tüketime sunan işyerleri, güvenilir gıdaya ulaşılması konusunda en etkili yöntemler arasında yer alan Hijyen Uygulamaları ile HACCP ilkelerine dayanan prosedürlerini uygulamak ve sürdürmek zorundadır. Halkımızın sağlığı birinci önceliğimizdir. Bundan taviz vermeden çalışmalarımızı sürdüreceğiz.” şeklinde konuştu.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim