ONKA-SAV Yönetim Kurulu’nun yazılı açıklamasında, onkoloji hastalıklarıyla savaşma kararlılığı vurgulanarak, “Bu hastalığa maruz kalan kardeşlerimiz arasında güzel ve samimi bir bağ kurmanın yanısıra, aynı şehirde birlikte yaşadığımız, aynı havayı soluduğumuz, insani değerleri sahiplenen tüm insanlarla sağlam bir bağ oluşturmak istiyoruz” denildi.

Hastalara yardım etmek gibi ulvi bir amaç için gönüllülük esasına göre çalışan dernek üyelerinin, hasta ve hasta yakınlarını bilinçlendirme çalışmaları yaptıklarına da değinilen açıklamada, “Hastalarımız ve hasta yakınlarımızla ilgili kurumlarımız arasında, bu hastalığın tedavisi, önlenmesi noktasında bir köprü kuruyoruz.Onkolojik rahatsızlığı bulunan arkadaşlarımızın hem gönül dünyalarında olanı paylaşmak, hem de onların bilgi, birikim ve deneyimlerini paylaşmak yönünde çaba harcıyoruz.” ifadesi kullanıldı.

ONKO-SAV’ın açıklamasında daha sonra şu görüşlere yer verildi:

“Bir düşünürün güzel sözü var; ‘Sevebilen ve çalışabilen insan sağlıklıdır’. Biz de birlikte olduğumuz, arkadaşlarımızı, eşimizi - dostumuzu, çok ‘seviyoruz’ ve onlara hizmet etmeye ‘çalışıyoruz’. Bütün bunların en büyük ‘sağlık’ olduğunu düşünüyoruz.

Onkoloji hastalarımıza acil şifalar, tüm insanlığa sağlıklı ve güzel günler, mutluluklar diliyoruz...”

Editör: TE Bilisim