Lösemili Çocuklar Vakfı (LÖSEV) tarafından yürütülecek proje kapsamında, 2015 yılı boyunca yurt çapında belirlenen 15 merkezi il ve çevresinde kanser hastalığında toplumsal farkındalığın yükseltilmesi amacıyla bir dizi seminer, konferans ve aile ziyaretleri gerçekleştirilecek. Kanser Kaderimiz Olmayacak sloganıyla başlatılan proje kapsamında, işverenlere ve hastalara temel hasta ve özlük hakları, kanser ve kanserden korunma yolları konuları hakkında bilinçlendirme seminerleri verilecek. Proje sonunda, yapılan çalışmalar ve alınan geri bildirimler doğrultusunda bir sonuç bildirgesi yayınlanması ve kanun yapıcılara yasal mevzuat konusunda bir dizi öneri paketi sunulması hedefleniyor.

PROJE ŞU ADIMLARDAN OLUŞACAK
Proje 12 ay sürerek, Ankara, İstanbul, İzmir, Antalya, Bursa, Eskişehir, Konya, Çorum, Kocaeli, Aydın, Kayseri, Adana, Samsun, Gaziantep ve Batman olmak üzere, toplam 15 ilde temel hasta ve özlük hakları, kanser ve kanserden korunma yolları konularında konferans ve seminerler düzenlenecek. Bu toplantılarda kanser ve kanserden korunma yolları, temel hasta ve özlük hakları konularında eğitimler verilecek ve geri bildirimler alınacak.
Hastalar, hasta yakınları, sağlıklı bireyler, işverenler, devletin ilgili makamları, kamu kuruluşları yetkililerinin de katılacağı konferanslar, sonrasında yasada olan ve uygulanmayan ve yasada olması gereken fakat olmayan konularda öneri paketleri hazırlanacak. Öneri paketleri Türkiye Büyük Millet Meclisi TBMM Başkanlığı’na, milletvekillerine, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na, Sosyal Güvenlik ve Çalışma Bakanlığı’na sunulacak.
Eskişehir’de düzenlenecek olan proje, 24 Şubat Salı günü Eskişehir Ticaret Odası (ETO) Meclis Salonunda saat 10.30 da gerçekleşecek.
Editör: TE Bilisim