Platin Sağlık Koleji Müdürü Hayrullah Layık, meslek dersi öğretmeni Necla Özlü ve Halk Sağlığı Müdürlüğü çalışanlarının öncülük ettiği program kapsamında okul önünden Hürriyet Meydanı’na kadar bir yürüyüş gerçekleştirildi.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ve Kan-Der üyelerinin de destek verdiği yürüyüş esnasında bir konuşma yapan meslek dersi öğretmeni Necla Özlü, “1-7 Nisan kanser haftası 1956’dan beri tüm dünyada ve ülkemizde halkın kanser konusunda duyarlılığını artırmak için yapılan etkinliklerle duyarlılık artırılmaya çalışılmaktadır. Biz farkındalık yaratmak için buradayız. Pembeni, mavini, yeşilini tak, sen de katıl bize. Gücümüze güç, emeğimize emek, yüreğimize yürek kat.

Kanser dünyada ve ülkemizde ölüme neden olan hastalıklar listesinde ikinci sırada yer alıyor. Ülkemizde yaklaşık 175 bin kişinin her yıl kansere yakalandığı bilinmektedir.

Çevresel faktörler, sigara kötü alışkanlıklar, kötü beslenme, obezite, stres, hareketsizlik yaşam kansere zemin hazırlamaktadır.

Vücudumuzdaki şişlikler, benler, siğiller, yaralar, düzensiz kanamalar, değişen tuvalet alışkanlıklarınız, ses kısıklığı, geçmeyen öksürük, nedensiz zayıflama bir belirti olabilir.

İlimizde KETEM kadınlara meme, üreme organları kanserleri, bağırsak kanseri konusunda başarılı çalışmalar yapmaktadır. Taramalarınızı yaptırınız, ihmal etmeyiniz” dedi.

Konuşmanın ardından Platin Sağlık Koleji öğrencileri çevredeki vatandaşlara tansiyon ölçümü yaparken, Halk Sağlığı görevlileri ile birlikte KETEM’in kanser hakkında bilgilendirme sunan el ilanları dağıtıldı.

(Esra ESEN)

Editör: TE Bilisim