Kanserle mücadele ve hastalara destek olmak amacıyla kurdukları Çorum Onkoloji Hastaları Yardımlaşma ve Savaşım Derneği’nin 14. Yılını geride bıraktığını hatırlatan Birgül Harzadın, gönüllülük esasına göre çalışan dernek üyelerinin kanser hakkında halkı bilgilendirme ve bilinçlendirme adına çeşitli etkinlikler düzenlediğini söyledi.

Bu konuda ilgili kurumlarla işbirliği içinde çalışmalarına devam ettiklerini kaydeden ONSO-SAV Başkanı Harzadın, derneğin ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla el emeği, göz nuru eserler üreterek gelir elde etmeye çalıştıklarını, elde ettikleri gelirleri hasta ziyaretleriyle kanser hastalarının dertlerine bir nebze derman olmaya gayret gösterdiklerini dile getirdi.

Bu hastalığa yakalananlar arasında güzel dostluklar ve samimi bağların kurulmasını sağladıklarını da dile getiren Harzadın, bugüne kadar kendilerini yalnız bırakmayan, üyelere, hayır sahiplerine, kişi, kurum ve kuruluşlara da teşekkür ederek Kanser Haftası kapsamında 5 Nisan Cuma günü ikindi namazı öncesinde Ulucami’de kanserden hayatını kaybedenler için okutacakları Mevlid-i Şerif’e tüm Çorumluları davet etti.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim