Okul çok amaçlı salonunda gerçekleştirilen kampanyada 24’ü erkek, 5’i kadın olmak üzere toplam 29 kişi kan bağışında bulundu.
Çorum İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nce başlatılan “Her Okulun Bir Projesi Var” kapsamında Mimar Sinan Anaokulu tarafından hazırlanan proje çerçevesinde düzenlenen kampanya ile ilgili bilgi veren Okul Müdürü Semiha Ateş, “2015-2016 eğitim öğretim yılı birinci döneminde Kızılay Çorum Şubesi işbirliği ile okulumuzda bir kan bağış kampanyası düzenlemiştik. Kasım ayında düzenlediğimiz bu kampanyaya yoğun ilgi gösterilmiş, ancak kan bağışında bulunanların çoğunluğunu bayan velilerimiz oluşturmuştu. Erkek velilerimiz de kampanya saatlerinin mesai saatleriyle çakışmasından dolayı kampanyamıza katılmadıklarını bildirmişlerdi. Biz de bu durumu dikkate alarak, erkek velilerimizin de kan vermesini sağlayabilecek bir proje düşündük ve bugünkü projemizi hayata geçirdik” dedi.
Düzenlenen kampanyada 24’ü erkek, 5’i kadın olmak üzere toplam 29 kişinin kan bağışında bulunduğuna dikkat çeken Ateş, “Önceki kampanyamızda 17 kişi kan bağışında bulunmuştu ve çoğu bayandı. Bu kampanyamızda kan bağışında bulunanların çoğunluğunu erkek velilerimizin oluşturması, kampanyamızın amacına ulaştığını gösteriyor. Kahraman olan bütün babalarımıza teşekkür ediyoruz” diye konuştu.
Kampanya için kan bağışında bulunmaya gelen Mimar Sinan Anaokulu öğrencilerinden Ecrin Turp’un babası Mustafa Turp da kahraman olan babalar arasında yer aldı. Ecrin Turp, “Baban ne yapıyor şimdi?” şeklinde yönelttiğimiz soruya şu şekilde yanıt verdi:
“Babam kahraman olacak. Çünkü kan veriyor. Kan vererek, üç kişinin hayatını kurtaracak” diye cevap vererek, mutluluğunu dile getirdi.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim