AK Parti Çorum Milletvekili Ceylan, takograf uygulaması ile ilgili olarak geçtiğimiz günlerde görüştüğü kamyoncu esnafına verdiği sözü yerine getirerek, sorunu Erdoğan’a iletti.

Bilindiği üzere, geçtiğimiz hafta içinde Çorum başta olmak üzere ülke genelinde nakliye ve kamyoncular bakanlık tarafından hayata geçirilen takograf uygulaması nedeniyle yaşadıkları sıkıntılardan dolayı kontak kapatma eylemi yapmıştı.

Çorum’un her sorununa olduğu gibi yüzlerce kamyoncuyu ilgilendiren bu konuda da bir dizi görüşme yapan Milletvekili Ceylan, sıkıntının kısmen giderilmesini sağlamıştı. Milletvekili Ceylan’ın yaptığı görüşmeler neticesinde takograf veri indirme ve yük veri bildirimi uygulaması 6 ay süreyle uzatılmıştı.

Milletvekili Ceylan, kamyoncu esnafıyla yaptığı toplantıda ise konuyu AK Parti MKYK toplantısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ileteceğinin sözünü vermişti. Ceylan dün öğle saatlerinde toplanan ve yaklaşık 4 saat süren toplantı sonrasında kamyoncuların yaşadığı sıkıntıları Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ilettiğini bildirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ise konuyla ilgili Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan’a sorunun çözümü konusunda talimat verdiğini anlatan Milletvekili Ceylan, sorunun en kısa sürede çözüleceğini de açıkladı.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim