Çorum Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Kamyon Garajı ve Nakliyeciler Sitesi için önceki gün resmi açılış töreni düzenlendi.
Çevreyolu Gıda Toptancılar Sitesi yanında hizmet veren yeni Kamyon Garajı ve Nakliyeciler Sitesi’nin açılışına Vali Ahmet Kara, TBMM İdare Amiri ve AKP Çorum Milletvekili Salim Uslu, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi, AKP Çorum Milletvekili Dr. Cahit Bağcı, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Başkanı Fevzi Apaydın, AKP İl Başkanı Av. Rumi Bekiroğlu, Çorum Esnaf ve Sanatkârlar Odası Birliği (ÇESOB) Başkanı Yalçın Kılıç, Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Başaranhıncal, Ticaret Borsası Başkanı Ali Bektaş, Şoförler ve Nakliyeciler Odası Başkanı Tahsin Şahin, Hitit Gazeteciler ve Yayıncılar Derneği Başkanı Birkan Demirci ile kamyoncu esnafı ve vatandaşlar katıldı.



“YENİ GARAJ 236 ARAÇ KAPASİTELİ”
Törende selamlama konuşması yapan Şoförler ve Nakliyeciler Odası Başkanı Tahsin Şahin, eski Kamyon Garajı’nın Çorum açısından kötü bir imaj oluşturduğunu söyledi. Yeni garajın 118 kamyon ve 118 tır olmak üzere toplam 236 araç kapasiteli olduğunu belirten Şahin, Türkiye’nin örnek tesislerinden bir tanesine sahip olduklarını ifade etti.
Açılış töreninde sırasıyla, Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Başkanı Fevzi Apaydın, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Çorum Milletvekilleri Dr. Cahit Bağcı ve Salim Uslu ile Vali Ahmet Kara da birer konuşma yaptı.



“NAKLİYAT YAPILMAZSA ÜLKEDE FELAKET OLUR”
Tarihte bilinen en eski ticaret merkezleri arasında Çorum’un da bulunduğunu ifade eden Vali Kara, “Geçmişte olduğu gibi bugün de düzenli bir yol politikası izleniyor. Yollar yapıldıkça kazalar azalıyor, maliyet düşürülüyor. Nakliyeci esnafı, dünyanın en önemli hizmetini yapıyor. Devlet dairesi bir hafta kapansa bir şey olmaz ama yollarımız bir hafta kapansa ve nakliyat yapılamasa ülkede felaket olur” dedi.
Vali Ahmet Kara, yeni Kamyon Garajı ve Nakliyeciler Sitesi’ni ilimize kazandıran ve yapımında emeği geçen herkesi kutladı.



“DEMİRYOLUNUN TEMELİNİN BİRAN ÖNCE ATILMASINI ARZU EDİYORUZ”
AKP Ekonomi İşleri Başkan Yardımcısı, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Çorum Milletvekili Dr. Cahit Bağcı ise, “Çorum’a ve iş dünyasına yakışır bir kamyon garajı açıyoruz. 13 yıllık AKP hükümeti döneminde kuzeyinden güneyine, doğusundan batısına, illerimizi birbirine bağlayan yollar yaptık. Bugün mazotu havuç olarak vatandaşlara sunanlar, yeni yollar sayesinde ne kadar mazot tasarrufu yapıldığını da hesaplasınlar. Gayemiz, biran önce demiryolunun temelinin atılması ve nakliyecilerimize kolaylık sağlamasıdır” diye konuştu.



“BİZLER SİYASET BİLMEYİZ, HİZMET BİLİRİZ”
TBMM İdare Amiri ve AKP Çorum Milletvekili Salim Uslu da, Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’nün ilimizde güzel hizmetler yaptığını ve adından söz ettiren tesisler açtığını söyledi.
Uslu, “Bizler siyaset bilmeyiz, hizmet biliriz. Ele ele vererek yapılan bu çalışmalarımız ile kamyoncu esnafımız modern bir tesise kavuştu. Bunun haklı gururunu yaşıyoruz. Esnafımıza kazasız, belasız, hayırlı işler ve bol kazanç diliyorum” dedi.
Protokol konuşmalarının ardından, dualar eşliğinde yeni Kamyon Garajı ve Nakliyeciler Sitesi’nin açılışı yapıldı. Vali Kara ile beraberindeki heyet daha sonra, kamyoncu esnafını ziyaret etti.
(Onur MÜLAZIM)
Editör: TE Bilisim