12 Eylül 1980 darbesinin karanlığını yırtarak kurulan KESK ve bağlı sendikalarının her zaman darbelere karşı demokrasiden yana olduğunu ve darbecilerin yargılanması için mücadele ettiğini belirten Alper, “Kamuda yaşanan kadrolaşmalara, liyakatsiz atamalara, işe başlama ve görevde yükselme sınavlarında yaşanan haksızlıklara, usulsüzlüklere karşı her dönem mücadele eden sendikamızın taleplerini baskı ve zorla bastıranlar, liyakat, kadrolaşma gibi kavramları 15 Temmuz sonrası hatırlamışlardır.

Siyasi iktidar 15 Temmuz’da yaşananlardan ders çıkarmak yerine darbe girişimini gerekçe göstererek OHAL ilan etmiş, başlangıçta 3 aylığına ilan edilen OHAL her seferinde kapsamı genişletilerek 7 kez uzatıldıktan sonra 18 Temmuz 2018 tarihinde en azından yasal manada kaldırılmış, 24 Haziran seçimlerinden sonra yapılan düzenlemelerle OHAL kalıcı hale getirilmiştir” dedi.

İki yıl devam eden OHAL sürecinde TBMM’nin devre dışı bırakıldığını, hukukun askıya alındığını kaydeden Alper, açıklamasına şu şekilde devam etti:

“Kamuda yaşanan işten atma, açığa alma ve sürgünler 12 Eylül askeri darbesini gölgede bırakmış, şu ana kadar yüzbinlerce kamu emekçisi hukukun evrensel ilkeleri çiğnenerek, keyfi olarak işten atılmıştır.

1 Eylül 2016, 29 Ekim 2016, 22 Kasım 2016, 6 Ocak 2017, 23 Ocak 2017, 7 Şubat 2017, 29 Nisan 2017, 14 Temmuz 2017, 24 Ağustos 2017, 24 Aralık 2017, 8 Temmuz 2018 tarihlerinde yayınlanan KHK’ler ülke tarihine kara bir leke olarak geçmiştir.

22 Kasım 2016 tarihinde yayınlanan KHK, doğrudan sendika yönetici ve üyelerimizi hedef almış, Genel Başkanımız başta olmak üzere İstanbul 1, Ankara 1 ve 2, Çorum, Mersin, Dersim, Hakkâri ve Mardin Şube Başkanlarımız, Kırşehir, Adıyaman, Malatya ve Muş İl Temsilcilerimizin içinde bulunduğu 98 üyemiz haksız ve hukuksuz olarak işten atılmışlardır.

Türkiye’yi 15 Temmuz’a getiren süreçten ders çıkarmayan siyasi iktidar, kamuda kadrolaşma çalışmalarına hız verirken, Gülen cemaatinin yerine başka cemaat ve tarikatları ikame etmiştir. Sendikamızın yönetici ve üyeleri darbe girişimi ile ilişkilendirilerek işten atılması eşyanın tabiatına aykırıdır.

“İŞTEN ATILAN YÖNETİCİ VE ÜYELERİMİZ ONURUMUZDUR”

Sendikamız amaç ve ilkeleri doğrultusunda çalışmalarına kararlı bir şekilde devam etmektedir. Bir yandan işten atılan üye ve yöneticilerimizle her düzeyde dayanışmayı sürdürürken, bir yandan da mücadele etmeye devam etmektedir.

Toplamda iki yıllık süreçte;

455 üye ve yöneticimiz işten atılmış, 29 üye ve yöneticimiz ise işlerine iade edilmiştir.

103 üyemiz açığa alınmış, 88 üyemiz iade edilmiş ve 15 üyemiz ise halen açıktadır.

22 üyemiz sürgün edilmiştir.

19 üyemiz tutuklanmış, 16 üyemiz değişik tarihlerde serbest bırakılmış ve 3 üyemiz ise halen tutukludur. Halen on binlerce kamu emekçisi OHAL Komisyonu oyalaması ile mağdur edilmeye devam etmektedir.

OHAL Komisyonu lağvedilmeli, OHAL sonucu yaşanan mağduriyetleri giderecek evrensel hukuka uygun düzenlemeler hayata geçirilmelidir.

Tarihin en güzel yerinde son sözü hep direnenler söyler şiarıyla, bütün üyelerimiz görevlerine dönene kadar, yaşanan bu hukuksuzluklar karşısında mücadele kararlılığı içinde olacağımızı buradan bir kez daha kamuoyuyla paylaşıyoruz.

BES, büro emekçilerinin haklı talepleri için çıktığı yolda yürümeye devam edecektir.” (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim