1995 yılında “bölünmüş yol” kampanyasını başlattık, koalisyon ortağı CHP’nin Çorum Örgütü, komplekse kapılmak şöyle dursun, (Ali Haydar Şahin öncülüğünde) bizimle birlikte Bayındırlık Bakanı’nı ziyaret edip Çorum’un beklentisini anlatmamıza fırsat verdi ve o yıl bitmeden ihaleye çıkıldı.

Dönemin DYP İl Başkanı Satılmış Yılmaz’la, “Diyaliz Kampanyası” başta olmak üzere pek çok hayırlı işin gerçekleşmesini sağladık.

Çorum’a kurulacak üniversitenin adının “Hitit” olması gerektiği yolunda yıllarca sürdürdüğümüz mücadeleyi, Ak Parti’den en iyi Agah Kafkas ile Mehmet Karadağ anladı; 90’lı yıllar boyunca taslaklarda “Çorum Üniversitesi” olarak geçen isim “Hitit Üniversitesi”ne dönüştü ve yasalaştı. Zamanın diğer AK Partili aktörleri de, bu konuda yapıcı ve olumlu bir yaklaşım gösterdiler.

Şimdi Rektör Alkan, bu ismin isabetini anlatırken, yurt dışında yüzlerce yıllık bir üniversite algısı oluştuğunu ve büyük saygı gördüğünü söylüyor. Yurt içinde de öyle… Bu toprakları başkent yapmış, tarihin ilk yazılı barış antlaşmasına taraf olmuş bir büyük uygarlığın adı…

Bir yerel gazetenin temel işlevi, yörenin sorunlarına sahip çıkmak, eksikler, ihtiyaçlar, beklentiler konusunda halkın tercümanı olarak kamuoyu oluşturmak, çözüme ulaşma adına yöneticilerin, siyasilerin elini güçlendirmektir. Siyasetçi, “vatandaşın talebi bu” diye elinde gazeteyle ilgilinin karşısına çıktığında, mutlak surette daha etkili olur.

Ben şahsen, 47 yıllık meslek yaşamım boyunca ve ÇORUM HABER’in 32 yılı boyunca, Çorum’a ve Çorum insanına karşı bu sorumluluğumu, en duyarlı şekilde yerine getirmeye çalıştım. Sadece yukarıda belirttiğim konularda değil, pek çok konuda… Örneğin, Yenihayat Barajı için, Obruk Barajı için kaç yazı yazdığımı hatırlamıyorum. Hele de, sosyal, kültürel, sanatsal konularda… Çorumluların birliği ve dayanışması konusunda…

Bir tek konuda başarılı olamadım; Çorum’un havaalanını pek çok ilden önce hak ettiğini Çorumluların büyük çoğunluğu biliyor da, bazı etkili ve yetkili konumdakileri ikna edemedim, edemedik. Havaalanının, Çorum’un sanayileşme sürecini tamamlaması ve büyümesi açısından ne kadar önemli olduğunu anlatamadık…

Oysa, kamuoyunu oluşturmuşuz; Çorum halkı “havaalanı Çorum’un hakkıdır, bu hakkımızı istiyoruz” diyor. Gerekirse yerel katkıya da hazır. Bu, havaalanı konusunda sonuç almayı öyle kolaylaştırıyor ki… Üstelik inşaatı yarım kalmış bir havaalanı da varken…

Eminim, Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan, yarıda kalmış inşaatı bilse, “Bizim zamanımızda hiçbir yatırım, bizden önce başlanmış da olsa yarıda bırakılmamıştır” deyip, hemen tamamlanması talimatını verir. Ama, kendilerine Çorum’un sesini ulaştıramıyoruz ki… İşte sorun burada!

(Hitit Üniversitesi Vakfı girişimini dönemin Çorum Valisi Şevket Ekinci ile birlikte başlattığımız, Mühendislik Fakültesi’nin yasalaşmasını sağlayarak Hitit Üniversitesi’nin temelini atan 17. ve 18. Dönem ANAP Çorum Milletvekili Ünal Akkaya ile Çorum’a pek çok yatırım kazandıran, havaalanı inşaatının başlatılmasında önemli katkısı bulunan 19. Dönem DYP Çorum Milletvekili Adnan Türkoğlu’nu zikretmeyi kadirbilirliğin gereği sayarım.)

Editör: TE Bilisim