Ziyarette bir konuşma yapan Kamu Sen İl Temsilcisi Selim Aydın, “MHP’nin yapacakları güzel çalışmalarında şimdiden şahsım ve yönetim kurulu üyelerim adına başarılar diliyorum.

Kurulduğu günden bugüne siyaset sahasında Türk milletinin her daim yanında olmuş, Türk milletinin birliği bütünlüğü noktasında bedel ödemiş ve yine Türk milletinin ve devletinin huzuru ve mutluluğu noktasında ciddi politikalar üretmiş MHP’yi ziyaret etmekten büyük bir memnuniyet duyuyoruz.

MHP kamudaki adaletsizlikler ve haksızlıklara karşı mücadelemizde yanımızda olmuştur. Bu hassasiyetlerinden dolayı kendilerine MHP İl ve Merkez yöneticilerine hassaten teşekkür ediyoruz” dedi.

MHP İl Başkanı Aras ise 15 Temmuz sürecinde sonra yaşananların kamuda büyük bir sarsıntıya sebep olduğunu belirterek, “Bu süreçte görülmüştür ki, kamusal alanda liyakat ve sadakat şarttır. Geçmiş dönem uygulamalarında yaşanan ayrımcılık ve partizanlık, FETÖ ve benzerlerinin sızmalarına ve egemenlik kurmalarına yol açmıştır. Şu ana kadar onbinlerce kişi memuriyet ve mesleklerinden ihraç edilmiştir. Bu manzara aslında kamunun ne hale getirildiğinin, kimlerin eline düşürüldüğünün açık kanıtıdır.

15 Temmuz’da oluşan Yenikapı Ruhu kamuya yansımalıdır. Partizanlık bir kenara bırakılmalıdır. Liyakat ve adalet ölçüsü en öne çıkmalıdır. Ülkemiz artık soruların çalındığı bir Türkiye değil, hak edenin sınavı kazandığı ülke olmalıdır. Artık kamuda saçma sapan sorularla dolu mülakatların değil, doğru ve mantıklı mülakatların yapıldığı bir kamu düzeni kurulmalıdır.

Siyasi denklemin sabit ve değişken parametreleri 15 Temmuz’dan sonra farklılaşmıştır.

Bugünkü şartlarda yaşadığımız krizleri, karşılaştığımız buhranları aşmanın yolu ilk olarak ortak aklı çalıştırmaktır” şeklinde konuştu.

Ziyarette, Türk Eğitim Sen Şube Başkanı Selim Aydın’ın yanı sıra Türk Sağlık-Sen Şube Başkanı M. Fatih Gök, Türk Büro Sen Şube Başkanı Sami Çam, Türk Tarım Orman Sen İl Temsilcisi Necati Gül, Türk Kültür Sanat Sen İl Temsilcisi Kamil Yiğit, Türk İmar Sen İl Temsilcisi Adem Kuyucak, yönetim kurulu üyeleri Haydar Çiftoğlu ve Oğuzhan Akbulut da hazır bulundu.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim