Çorum merkeze bağlı Elköy Köyü’nde dünyaya gelen Fatih Tekin, Fırat Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Matematik bölümünden mezun olduktan sonra öğretmenlik mesleğine başlamıştı. 25 Kasım 2993 gecesi Diyarbakır İli Kulp İlçesi Ağaçlı nahiyesindeki evlerinde 4 öğretmen arkadaşı ile birlikte bölücü örgüt tarafından dışarı çıkarılarak halkın gözü önünde şehit edilen Fatih Tekin için köyünde anma töreni düzenlendi.

Türkiye Kamu Sen İl Başkanlığı tarafından 24 Kasım Öğretmenler Günü etkinlikleri kapsamında düzenlenen anma etkinliğine Kamu-Sen İl Başkanı ve Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Selim Aydın, Türk Büro-Sen Şube Başkanı Sami Çam ve Kamu-Sen’e bağlı sendikaların yönetici ve üyeleri katıldı.

Merkeze bağlı Elköy Köyü’ne giden Kamu-Sen heyeti anma töreninde şehit öğretmen Fatih Tekin’in ruhuna Fatiha ve mevlid okudu. Kamu-Sen üyeleri Fatih Tekin’in mezarını temizleyerek karanfil de bıraktı.

VALİ’YE ZİYARET

Öte yandan geçtiğimiz günlerde seçilen Türk Eğitim-Sen Çorum Şubesi Yönetim Kurulu üyeleri Vali Necmeddin Kılıç’ı makamında ziyaret ederek bir süre görüştü. Kamu-Sen İl Başkanı ve Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Selim Aydın ve beraberindeki heyet Vali Kılıç’a ilimiz eğitiminde yaşanan sorunlarla ilgili görüşlerini de aktardı.

Vali Necmeddin Kılıç da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek eğitimde yaşanan sorunların çözümü noktasında tüm kesimlerle işbirliği içinde olacaklarını sözlerine ekledi.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim