Konu ile ilgili Çorum Valiliği tarafından yapılan açıklamada etkinliğin bugün ve yarın 09.30-16.30, yarın ise 10.00-16.30 saatleri arasında Anitta Otel’de gerçekleştirilecek.

Türkiye’de pilot olarak belirlenen 20 ilde düzenlenecek “Sivil Toplum Günleri” etkinliği açılış konuşmaları ve projenin tanıtımı ile başlayacak. İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı tarafından sivil toplum kuruluşlarının yasal, denetsel ve yardım toplamaya ilişkin sorumluluklarını içeren bilgilendirme oturumu ile devam edecek etkinlikler gün boyu atölye çalışmaları, “Kamu-STK İşbirliğine Yönelik Mevcut Durum ve Beklentiler” paneli ile devam ederken ikinci gün ise sivil topluma gerek ülkemizde gerekse Avrupa Birliği fonlarından yapılan destekler ele alınacak.

Sivil toplum kuruluşları ile kamunun güçlü işbirliğinin ele alınacağı etkinliklerle ilgili yapılan açıklamada “Sivil toplum kuruluşlarının yerel ve merkezi düzeyde karar alma süreçlerine daha etkin katılımı güçlü bir demokratik yapının temel taşlarını oluşturuyor. Etkin katılımın sağlıklı işleyebilmesi içinse hem kamu kurumları hem de sivil toplumun aralarındaki iletişimi, karşılıklı anlayışı ve işbirliğini güçlendirmeleri gerekiyor. Türkiye Cumhuriyeti ve Avrupa Birliği ortak finansmanıyla hayata geçirilen ve T.C. İçişleri Bakanlığı, Dernekler Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülen Kamu-STK İş Birliği Projesi de bu ihtiyaca yanıt olacak bir dizi etkinliğe ev sahipliği yapıyor.

Ulusal katkının 263 bin 350 Euro olduğu toplam bütçesi ise 2 milyon 633 bin 500 Euro olan “Kamu-STK İşbirliği” projesi kapsamında hayata geçirilen faaliyetlerden biri de Türkiye’nin 20 pilot ilinde düzenlenecek olan Sivil Toplum Günleri’dir. Aralarında belediye, valilik, kalkınma ajansları, merkezi yönetimlerinin il temsilcileri, üniversite ve sivil toplum kuruluşlarının yer aldığı 100’e yakın temsilciye ev sahipliği yapacak ve iki gün süren etkinliklerin ilki 9-10 Nisan’da Bursa’da, ikincisi ise 12-13 Nisan tarihinde Adana’da yapıldı. Üçüncü etkinlikler ise 26-27 Nisan 2018 tarihinde Çorum’da yapılacaktır” denildi.

Etkinliklerin STK’lar ve kamu sektörü temsilcilerinin istişare etmesine, birbirlerinin çalışma dinamiklerini anlamasına, yerel düzeyde ileriye dönük etkileşimlerde istifade edilebilecek verimli işbirliği yolları ve iletişim kanallarını geliştirmeye katkı sağlayacağı da ifade edildi.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim