Dün 09.30-16.30, bugün ise 10.00-16.30 saatleri arasında Anitta Otel’de gerçekleştirilen “Sivil Toplum Günleri” etkinliği açılışına Vali Yardımcısı Dr. Ayhan Özkan, İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkan Yardımcısı Ahmet Türköz, Çorum İl Dernekler Müdürü Mustafa Bayrak ile çok sayıda STK temsilcisi katıldı.

STK ve kamu sektörü temsilcilerinin görüş alışverişinde bulunduğu, çalışma dinamiklerini anladığı, yerel düzeyde ileriye dönük etkileşimlerde istifade edilebilecek verimli iş birliği yolları ve iletişim kanalları geliştirmeye yönelik platform olarak tasarlanan Sivil Toplum Günleri’nde, il genelinde faaliyetlerini sürdüren STK’ların çalışmalarını tanıtabileceği bir de STK galerisi yer aldı.

Ulusal katkının 263 bin 350 avro olduğu toplam bütçesi 2 milyon 633 bin 500 avro olan Kamu-STK İş Birliği Projesi kapsamında hayata geçirilen Sivil Toplum Günleri etkinliğinde açış konuşmalarının ardından bir panel düzenlendi.

Katılımcılar atölye çalışmaları aracılığıyla STK’ların denetsel sorumlulukları ve yardım toplama; iş birliğinin güçlendirilmesine yönelik çözüm önerileri ve proje ortaklığı geliştirme; STK’ların sorunları ve ihtiyaçları ile kamu ve STK’lar arası iletişim ve diyalog konularında bölgelerine özel bir çalışma gerçekleştirip, yol haritası ortaya koydu.

Sivil Toplum Günleri etkinliği bugün de çeşitli programlarla devam edecek.

(Taner ŞİMŞEK)

Editör: TE Bilisim