Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Kalkınma Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Yılmaz Tuna’yı ziyaret etti.
Rektör Prof. Dr. Alkan, bakanlık tarafından sağlanan bütçe imkanlarıyla Hitit Üniversitesi’nin fiziki altyapı eksikliğini büyük bir hızla giderdiğini ve hızlı bir kampüsleşme süreci yaşadığını belirterek, merkez ve ilçelerde tamamlanan ve halen yapımı devam eden inşaatlarımız ile ilgili bilgi paylaşımında bulundu.
Üniversite’nin 2010 ve öncesinde ortalama yüzde 80’lerde bir gerçekleşme oranına sahipken, 2014 mali yılı sonunda bu oranın yüzde 123’e yükseldiğini belirten Rektör prof. Dr. Alkan, göreve geldikleri günden bu güne üniversiteye verilen tüm desteklerden dolayı Kalkınma Bakanı Dr. Cevdet Yılmaz başta olmak üzere, Kalkınma Bakanlığı Müsteşarı M. Cüneyd Düzyol’a, Kalkınma Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Yılmaz Tuna’ya, Çorum milletvekillerine ve bu sürece katkı sağlayan herkese teşekkür etti.
Müsteşar Yardımcısı Tuna da, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek Rektör Alkan’ın büyük bir heyecanla yapmış olduğu başarılı çalışmalardan mutlu olduğunu, yıllardır kampüs sorunu yaşayan Hitit Üniversitesi’nin sağlanan işbirliği ve oluşturulan sinerji sonucunda çözümlenmesine sevindiğini dile getirdi. Tuna, bundan sonraki süreçte de Hitit Üniversitesi’ne destek vereceklerini sözlerine ekledi.
(ÇORUM HABER)
Editör: TE Bilisim