İl Milli Eğitim Müdürlüğü Özel Platin Anadolu Teknik Meslek Lisesi ile Çorum Hıfzı Veldet Velidedeoğlu Parkı’nda “Kalp Sağlığı” konulu yürüyüş yapıldı. Yürüyüşte öğrenciler tarafından taşınan kalp görünümlü balonlar, döviz ve pankartlarla, kalp sağlığının önemine dikkat çekildi.

Etkinlikler kapsamında Halk Sağlığı Müdürlüğü önünde açılan stantta, kalp sağlığı ve kalp krizini konu alan broşürler dağıtılarak, halka konu ile ilgili bilgi verildi. Kalp-damar hasarlarının çocukluk döneminden itibaren başladığı, dolayısı ile sağlıklı bir yaşam tarzının çocukluk döneminden itibaren hayatımıza yerleştirilmesi gerektiği vurgulandı.

Kalp krizini tanıtan broşürlerle; kalp krizinin belirtileri, bireyin kendisi ve çevresinde gördüğü kalp krizi vakalarında ilk etapta yapabilecekleri hakkında bilgi verildi.

Ayrıca Yunus Emre Camii Kur’an Kursu ziyaret edilerek kursiyerlere “Kalp sağlığı ve kalp krizini tanıyın” konulu eğitim gerçekleştirildi. Eğitim sonrası katılımcılara konu ile ilgili broşürler dağıtılarak, soruları cevaplandı.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim