Türkiye’de ilk defa Ritm Holter isimli cihaza geçiş yaptıklarını söyleyen Zehir, bu cihaz sayesinde hastaların kablolara dolanmak ve cihaza bağlı kalmak zorunda kalmadığını söyledi. Daha önce EKG çekimi yapıldığını ve bu cihazın hastanın belirli bir süre içindeki durumunu belirttiğini anlatan Sinan Zehir, Ritm Holter’in ise küçük bir kemer yardımı ile hastanın göğsüne takıldığını ve 24 saat uzaktan veri alınabildiği gibi ayrıca koluna takılan saatle de hastanın hem saati öğrenebildiğini hem de anlık olarak kalp atışları ile ilgili bilgi alabildiğini söyledi.

Cihazı babası Mahmut Zehir’e de taktıklarını kaydeden Hastanesi Yöneticisi Yrd.Doç.Dr Sinan Zehir, hastanın bu cihaz takıldıktan sonra hayatına devam edebildiğini vurguladı.

Hitit Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Yusuf Karavelioğlu da kalp ritmi hakkında bilgi veren cihazın 7 gün süreyle kayıt yapabildiğini ve ritm durumunun hastanın koluna takılan saat ile de gözlemlenebildiğini vurguladı. Kalabalık bir cihaz yükünden kurtulduklarını belirten Doç. Dr. Yusuf Karavelioğlu, böyle bir yeniliği yapmanın gurur verici olduğunu belirtti.

(Erkan BAYATLI)

Editör: TE Bilisim